Tavlan

Snart kommer tavlan som jag har beställt! Han kommer att bli så överraskad =) Jag tror inte att han misstänker något men jag hoppas hoppas hoppas att han blir glad. En Weekend till London har han redan fått, så detta väntar han sig nog inte.. Några dagar kvar nu bara.

Jag sitter och försöker linda min fot med en nyinköpt elastisk binda. Det går sådär men det gör ju så j*vla ont när jag går så något måste jag göra. Jag misstänker en muskelfästesinflammation..


Samma lika

Nu har skolan börjat igen. Efter bara en dag så känns allt sig likt igen. Samma föreläsningssalar, samma kaffe på seven innan skolan, samma människor.. Nästan. Några nya har börjat, och det nya tillskottet till min grupp kom med en maskot. Lilla sex månaders gamla Agnes är med i skolan och sitter och jollrar glatt. Mitt fokus är lite splittrat =)

Idag har jag för första gången på länge handlat lite nya kläder. Gud så skoj det är! Lite höstkläder är ju ett måste, och nya fina pennor och mappar till skolan piggar upp dagarna.

I oktober ska jag göra högskoleprovet...

Skogsutflykt =)

En mycket skön dag i skogen har det varit. Jag och Bettan tog bussen smidigt några få hållplatser och så var vi ute i Nackas fina naturreservat. En blå skolryggsäck var packad med the-termos, ostfrallor och tomma glassburkar för blåbären. Efter att vi plockat ungefär en halvliter var var det fikadags och då satte vi oss på en solig klippa mitt i skogen och lyssnade på trädkronorna som susade ovanför våra huvuden.
Det är det som är frid! Det är det som är lugn.. Att kunna sitta tyst och bara ta in naturen. Visserligen en och annan bärplockare som smög runt i skogen (vilket Bettan tidigare under dagen surt fått erfara..) men det var bara trevligt.

Senaste påfundet är att vi ska börja sjunga i kör. Då blir det en intensiv höst (eller vår kanske) med skola, praktik, ridning och kören men om allt går som det ska så känns det bara kul =) Träning ska det bli också.

Vad det än blir, blir det bra!

Puss

Ny hobby?

Jag har funderat ett par dagar nu på om man inte skulle ta och skaffa sig en hobby. Idag kom jag på det.. Jag vill börja rida igen! Jag gjorde det ett tag när jag var liten men slutade pga att jag var ganska mycket äldre än de andra tjejerna i gruppen. Jag älskar att följa med B till stallet och bara andas in atmosfären så jag har börjat kolla upp om det finns några nybörjargrupper för vuxna i närheten =)

Nu längtar jag verkligen efter att hösten ska dra igång på riktigt. Visst börjar det hända saker med vädret, men jag tycker ändå inte att den riktiga förändringen mot höst har börjat. Jag har tex ännu inte tagit det där andetaget utomhus och känt att "nu är det höstluft". Och när kommer CSN-pengarna så jag kan starta höstgarderoben???

I helgen blir det kräftfest på Gräskö. =) Bara tre dagar kvar..

Soffa+TV

Kommer ni ihåg reklamen för OB som gick för ett par år sedan? Man kunde göra vad man ville fast man hade mens. "You can go skydiving! You can go mountain-climbing! You can go offpist snowboarding! I mean.. You could... If you felt like it..." Och i slutet när de har visat klipp på hur tjejen gör alla dessa fysiskt krävande stunts, visar de hur hon ger kameran en föraktfull blick med himlande ögon och sätter sig på golvet i pyjamas framför tv'n med en stor bunke med popcorn...

Detta är verkligheten! Igår grät jag ögonen svullna för en struntsak för att sedan dra med mannen ut i skogen och plocka blåbär och svamp. Idag är jag öm i hela kroppen och känner mig sådär underlig som man kan göra och för att reda bot på detta tänkte jag att ett träningspass skulle göra susen. På med träningskläder, ut med yoga-mattan på golvet, dra ned persiennerna och på mend hög volym på radion. Efter en kvart insåg jag att det nog är bäst att istället krypa ihop framför tv'n med lite rester av gårdagens skogsskafferiresultat: blåbärspaj!

Familyguy, How i met your mother och the Dog Whisperer är räddningen ibland..

Ps. Lycka är att strosa i skogen och äta blåbär och sedan skymta något gyllengult under en gran. Detta något visar sig vara ett tiotal stora fina kantareller som tillsammans med smör, salt och peppar blir en suverän kvällsmat =)

Händelser

Nu har mycket hänt igen. För det första, min älskling har fyllt 25!! Grattis grattis grattis grodan! Kvällen som följde den stora dagen blev dock av en lugnare art. Han var hostig och gnällig och sjuk. Herregud, när en pôjk är sjuk blir han 5 år igen! Men men, det är min plikt som sambo att muntra upp och ta hand om. Jag ska ju ändå bli syrra så det är nog bra med övning..

För det andra, sista veckan på jobbet är snart avklarad (på fredag eftermiddag) och jag längtar!! Så mycket krångel som det har varit på arbetsplatsen den här sommaren har jag aldrig varit med om förut. Ingenting fungerar! Ledningen har semester och under tiden fallerar verksamheten. Presentkort skickas inte, torktumlaren barkar åt skogen och ingen tar initiativ att meddela kontoret så att vi kan få det ordnat. Schemat är förvirrat och folk får jobba dagar de inte skulle behövt och kliniken står obemannad en hel dag så att arga kunder ringer och klagar. Och vem får "äran" att ringa tillbaka till dessa rykande före detta kunder?? Inte chefen, inte den ansvariga för kliniken, inte ordinarie personal utan jag. När också jag får uppgiften att hitta personal till ett morgonpass som ingen kan ta börjar jag fundera på vad jag är anställd som.. Massageterapeut eller administratör. Men som sagt, nu är eländet snar över. Och jag har fått spy ut mina tillbakahållna aggressioner här, tack bloggen!

För det tredje, jag och Göran har varit på en tillställning ordnad av finest.se. Hihi. Vi kände oss lite malplacerade i kön av upplädda Stureplansmänniskor men det var skoj. Framför oss i toalettkön stod Robinson-vinnaren och Göran kände igen en politiker som ingen annan av oss hört talas om. Och filmen var kanon! Med Katherin Heigl från Gray's Anatomy var den rolig, pinsam, sexig och med en gnutta sensmoral. Vi skrek och skrattade ikapp med den ovanligt högljudda publiken. Efter filmen tog vi en kvällspromenad till centralen för att åka åt varsitt håll.

Nu längtar jag efter höst, nya kläder och skolstart.

Tacokväll i goda tjejers sällskap

Det är riktigt mysigt att komma in i ett stall och ta ett djupt andetag. Det luktar inte som någonting annat. Hemtrevligt, rofyllt och bara härligt egentligen. Jag har fått vara med Bettsson och hämta in hästarna från hagarna. Alldeles själv gick jag in i hagen och satte på grimman på rätt häst och den följde snällt med mig till stallet. Att den snälla stora hästen sedan råkade trampa mig på tårna var inte planerat.. Gos gos.

Kvällen tillbringades hos Karin i Åkersberga. Jättefin lägenhet har hon skaffat med Martin! Tacos, blåberspaj (!) rosévin och alla kvinnors våta dröm Fight Club utgjorde natten. Och ett roligt TV-spel som var typ som frågesport fast om filmfrågor. Nörd som jag är både när det gäller frågesport och filmer var detta ett vinnande koncept.
Efter frukost hos Bettsson på uteplatsen bläddrades det i nya Halénskatalogen. Modet för hösten verkar vara gulliga, flickiga kläder med volanger, blomor och spets. Vet inte riktigt om detta är jag. Tror jag står över.. Men det är klart. En fin kofta eller något kanske man kan införskaffa när pengarna trillar in efter en lång tids torka. Det är inte roligt att vara pank! Och på tisdag fyller älskligen 25. Han har sagt att han inte vill ha någon present och att jag inte behöver köpa någon men HELL NO! Klart att man måste ha paket när man fyller år!! Jag får grunna litte på't.

Lite senare

Pratet är gjort och utrett.

Imorrn ska jag till Bettan och hjälpa till med hästarna =) Om det i själva verket blir så att jag stjälper återstår att se.. Sen ska vi till Karin och mysa med tacos och tjejkväll. Fast det är klart, vi ska ju få träffa killen så uteslutande tjejkväll blir det inte. Bettan kom med den mycket intelligenta idén att jag kan sova hos henne i Jakan när vi kommit hem från Karin, kan bli svårt att tajma pendeln annars. Sova hos Bettan (at Tobbe's), tjohoo!

Babe ska tävla imorrn. Lycka till älskling!

Memsis och Lars

Nu har min gosing åkt hem igen. Memsan och Lars har varit på besök i Stockholm och trots lite gnat från Lars sida kom vi iväg in mot stan till slut. Vi skulle leta reda på Memsans farmors gamla lägenhet vid Zinkensdamm och där hitta en mycket älskad silvertupp. Efter att ha hittat adressen och känt sig lite fel ute ringde hon ett samtal och fick veta att lägenheten och tuppen hon gillade så mycket fanns i Tensta.. Inte så konstigt att det kändes lite fel. Synd att de var tvugna att åka så tidigt, hade vart kul att ha dem kvar några dagar och prata ut om livet och andra svårigheter. Vad gör man till exempel när man upptäcker att någon man tycker om har besökt vissa märkliga sidor på Internet och hur hanterar man samtalet som kommer att komma? Lost in Space... Det känns lite ensamt ibland..

Soppa med Ipren

Japp. Nu är det dags igen. Hela dagen har jag ätit (druckit?) de äckliga sopporna. Klumpar och sliskig smak. Mmmm.. Suck. Och efter bara en dag fantiserar jag om en stor tallrik fil eller en skinksmörgås. Livet är hårt när man vill bli fin.

Idag efter jobbet satt jag med Cissi på Vetekatten för att bättra på anatomin, och vem satt två bord bort om inte självaste Iprenmannen!!! Hihi. Lika liten som i reklamfilmerna  =) Han blev intervjuad av en okammad gosse som frågade om hans ekonomi. Vem är intresserad av Iprenmannens ekonomi?! Har han fans?

Blogg igen!

Efter mycket tjat och övertalning startar jag härmed en ny blogg. Min förra försvann tragiskt nog i samband med minnesförlust, men min allians vill veta vad jag har för mig så jag får börja skriva igen.

De närmsta dagarna har varit fantastiska med nattgäst i form av Molkom och bus och mys med Göran. Det var alldeles för länge sen sist och tiden har flugit iväg. Jag har även hunnit med att leka med det nyaste tillskottet i Görans familj, lilla Maltis. Jag har nu fått ett nytt tilltalsnamn, Öna. Fint. Har jag alltid velat heta! Vi har läst böcker om hönor och får och tittat igenom en kortlek med ästar.

Jag kommer så småningom att lägga upp lite bilder också.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0