Home

Hemma!!! Jag vaknade i mitt första rum, drack en kopp te i mitt hörn av soffan och tittar nu ut över de orangegula träden som lyses upp av sola i Karlstad =) Om ett tag ska jag åka ned till stan och luncha med pappsen och sen tänkte jag ta en sväng förbi farmor och farfar och se om de är hemma. Det får bli en liten surprisevisit.

För någon timme sen läste jag ut Dan Browns nya; Den förlorade symbolen. Jag måste säga att jag blev lite besviken.. De förra böckerna har avslöjat en stor hemlighet i slutet eller iaf haft en spännande upplösning. Den här kändes lite som ett antiklimax. Han byggde upp förväntningar och spänning, och sedan.. Ingenting. Nä, tacka vet jag DaVincikoden!

Nu blir det concealer-jakt och skospaning.

Hem hem

Nu har jag gjort första veckan på praktiken och det känns bra. Idag sa en av de söta tanterna "Jag tycker om dig. Du kan stanna". Hehe. Godkänd med andra ord. Sen skadade det nog inte att jag masserade hennes händer, hårbotten och axlar idag samt att jag kramade om henne lite då och då.. Det tyckte hon var skönt.
På lördag är det alla helgonadagen. Jag ser fram emot att komma hem till mamma och pappa och mysa med dem. Vi ska också ut till Ruds kyrkogård och känna på stämningen. Det brukar vara så otroligt effektfullt med alla tusentals maschaller som kantar stigarna och gravarna. Halloween däremot kommer vi nog inte att fira.
Jag gillar verkligen mina små tanter =) Puss på er!

Praktik

Nu har jag gått två dagar på praktiken. De gamla är inte så farliga som jag trodde. De flesta är rätt snälla faktiskt. Och söta. Otroligt söta!! Vi sitter och äter lunch med de boende eftersom några behöver matas och så men det går bra och jag behöver inte ta med mig matlåda :)

I morrn åker jag hem till Karlstad och mamma och pappa. Det var sjukt länge sen som jag var hemma sist så det ska bli jättemysigt att se dem igen. Och det bästa är att jag är ledig både fredag och måndag så jag kan stanna hemma lite längre. Mys mys :)

Praktik

Jag sitter i soffan och är lite nervös. Imorgon börjar praktiken, den FÖRSTA praktiken.. Jag ska vara på ett äldreboende ute i Gustavsberg och jag har alltid sagt att jag aldrig vill jobba med något dylikt. Jag avböjde till och med att följa med Göran och Molkom till London och jobba bara för att det var ett äldreboende. Det är bajs, sår, infektioner och annat äckligt och hur beter man sig mot en senildement människa?? Kommer det funka med bussarna ut och kommer jag att trivas..? Det är många tankar som snurrar. Dessutom är jag inte helt bra än. Även om den mesta oron och ångesten har lagt sig är det fortfarande jobbigt på morgnarna. Det är svårt att få i sig frukost till exempel.

Men nu sitter jag och Marpan och käkar kaka och tittar på sex and the city och nojar över morgondagen.. Och lillkillen Tyson ligger och sover på filten bredvid =)

Samma lika

Det känns tungt. Jag hatar att vara deprimerad. All energi går liksom åt till att hålla in tårarna. Och jag är precis totalt livrädd att folk (speciellt en person) inte ska orka med mig. Då vet jag inte vad jag skulle göra.

Det har gått hyfsat i skolan, även om jag inte är som vanligt, men när jag kommer hem och inte har något som distraherar mig är det svårt. Alla måste tycka att jag är knäpp för jag kan inte förklara vad det är som händer med mig.

...

Söndag, ångestattack och depp. Jag vet inte varför det sköljde över mig helt plötsligt, men jag gissar att det är för att jag bara legat inne i lägenheten hela veckan och inte gjort någonting. Jag började känna av det redan igår men trodde inte att det skulle bli något. Jodå. Jag HATAR att få såna anfall!!! Man känner sig så ensam, oomtyckt, liten, ledsen, rädd och jag vet inte vad mer. Förhoppningsvis blir det bättre till veckan när jag kommer iväg till skolan och gör något i stället för att sitta ensam hemma.. Hoppas det iaf.
Mamma och pappa kom hem från Barcelona i fredags natt. De hade haft det jättebra. Det var skönt att höra.

Otrevligt sällskap

Fredag kväll. Jag har precis satt mig i sängen med datorn efter att ha tröttnat totalt på Kotten. Halva kvällen har han suttit i soffan med hörlurarna på och lyssnat på Spotify. Socialt och trevligt. Jag kunde lika gärna ha varit ensam hemma, det hade varit trevligare än det här. Jag frågade honom förut vad han ville göra ikväll, han var helt inne på en hemmakväll med snacks och tv. Jag trodde ju i min enfald att han ville umgås med mig men jag är tydligen inget trevligt sällskap.. Fan, kan man inte anstränga sig LITE!!! Jag är skitsur!

Jag + Tv = sant



Jag har insett några saker under veckan som jag möjligtvis har anat förut men som jag nu är säker på.

  1. Ellen DeGeneres är en av jordens roligaste människor. Vilken kvinna!
  2. The Hills är inte en struntserie. Man fastnar och kan sedan inte ta sig därifrån.
  3. Snygga män som är 100 procent närvarande och hjälper sina kvinnor när de ska föda är sexiga!!
  4. Ambulanssjuksköterskor är otroligt coola.
  5. Det kan vara så att det bor en liten tant inombords.. Jag gillar nämligen att titta på mat- och reseprogram och jag älskar "En plats i solen".
  6. Ben&Jerrys Cookiedough går bra ihop med i stort sett vilket Tvprogram som helst.
  7. Arga snickarn Anders Öfvergård är en riktig karl.
  8. How I met your mother håller lika hög klass som Vänner.
  9. Om man har mjölk i kaffet eller i temuggen får man räkna med att halsen slemmar igen ännu mer.
  10. Det är totalt värdelöst att vara sjuk!

Idag är det fredag. Tjohoo...

Ny upplevelse

Host host snörvel snörvel.. Suck. Varför ska man bli så nere när man är sjuk?

Jag ska på obduktion. Och det är inte min egen, så sjuk är jag inte, nej det är skolan som har erbjudit några studenter att få delta vid en obduktion på Danderyds Sjukhus. Jag anmälde mig till tillfället den 2 december tillsammans med nästan alla i basgruppen. Det känns skönt att få gå med dem eftersom jag inte har någon som helst aning om hur jag kommer att reagera. Jag har aldrig sett en död människa, aldrig känt lukten av en död männsika och framförallt inte känt lukten av en död människas insida. Vad jag vet kan jag råka svimma, kräkas eller börja kallsvetas och få en ångestattack.. Förmodligen kommer jag nog att bli lite illamående, men jag fick fick ett tips om att stryka vicks under näsan och stoppa fishermans friend i munnen för att bli av med lukten. Så jag ska överkonsumera vicks och fishermans. Eller så shottar jag fishermanshotten. Vi köpte en flaska på Birkas taxfree. Jag har en ganska taskig erfarenhet av just den drycken, men mer om det en annan gång.

På taxfreen köpte jag även ett jättefint armband av Snö of Sweden. Det såg precis ut som det jag har haft i tankarna länge. Kotten köpte ett set med Diorögonskuggor till mig som jga har spanat in men som kostar skjortan i en vanlig affär..

Nu får det vara nog!

Nu har jag beställt en. En mjuk liten kopp för invertes bruk eftersom jag är dödligt trött på den kostnad som man tvingas lägga varje månad på miljöskadliga mensskydd. Nu tänker jag bidra till en bättre värld. Om du blir nyfiken (och är tjej), kolla in www.menskoppen.se

Varför tänker inte tvkanalerna på oss sjuka stackars satar som tvingas ligga i soffan och kolla på typ days of our lives! Sätt in tvrepriser, dokumentärer, filmer osv. Jag kan till och med nöja mig med ett the hills marathon...

Som tur var kom kotten hem med två påsar fyllda med mcdonalds mat. Han vet vad en sjuk flickvän behöver =)

För många tankar

Vad göör man när man är sjuk och inte orkar med något annat än att ligga i soffan så stilla som möjligt för att inte huvudvärken och yrseln ska bli för stor? Det är ingenting på tv, jag har läst alla bloggar och Kotten är på jobbet.. Man får alldeles för mycket tid att tänka! Jag lyckades precis att förhindra en ångestattack..

Vart har alla tagit vägen?

Suck

Tecken på att man har läst alldeles för mycket om sjukdomar på sista tiden:

Svar I: När man ligger med nästan 39 graders feber funderar man på precis vad som händer i kroppen istället för att drömma sig bort i febervärlden.

Svar II: Vid ledsmärta kollar man igenom sina skolpapper och surfar på vardguiden.se för att kolla symptom och orsak istället för att krypa ned i sängen och sova.

Svar III: När man bär påsen med böcker och papper till skolan är den så tung att man inte kan hålla den i samma hand längre än tjugo sekunder innan smärtan tar över.

Däckad

Gud, jag tror att jag blir tokig. Det är sista dagen innan jättetentan och jag har varit i Grottan och pluggat med Manda. Vi gick igenom alla gamla tentor som ligger upplagda på nätet. Skitbra! Det är bara det att det gör ONT i hela kroppen, halsen känns svullen och slemmig och huvudet är fyllt med liiite för mycket sirap. Tempen säger 38,5 grader och jag vill hemskt gärna bara ligga i soffan under en filt och halvsova. Morgondagen är ett stort frågetecken.

Vi ska ju gå ut och ta en tenta-öl efteråt och det vill jag verkligen vara med på, dessutom har jag pluggat så mycket inför tentan att jag tycker att jag är värd att få skriva den och sedan ha lite roligt efteråt. Jag har aldrig haft influensa och jag hoppas att det inte är vad jag har drabbats av. Bajs!

Alla samlade

Så, då var det gjort. Vi klarade oss utan rån, utan isberg och utan att ramla i vattnet. Hytten var fin, maten var kanongod och shoppingen lyckad.

Jag är dock lite förundrad över alla dessa människor som åker på kryssning. En del reser ju ett oändligt antal mil bara för att vara en del av detta spektakel. Och ett spektakel var det. Ett stort gäng som antingen var raggare eller bara jävligt dryga lantisar retade upp kareokevärden och jag och Kotten satt länge på flera olika ställen och bara tittade fascinerat på alla olika människor. Det fanns smala, tjocka, långa, korta, vackra, fula, fula som stryk, knäppa, dyngraka, gamla, unga, ljusa, mörka, gubbar med små thailändare, blå, gula, röda, fyrkantiga, trekantiga, prickiga och jag vet inte vad. Ett miniuniversum var det. Och både jag och Kotten förälskade oss i Kalle, en söt gubbe med Parkinsons som fick dras med en larvig fruga. Vi vann 250 spänn på enarmade banditer som vi fick ut i tior, femmor och enkronor. Allt som allt en trevlig resa. Vi lyckades också handla så mycket på taxfreen att vi fick en gratis bonusresa på köpet =)

Nu väntas en ny vecka med plugg, tenta, tenta-öl och färdighetsträning på Danderyds sjukhus.

Åka båt =)

Nu smäller det snart.. Den första kryssningen någonsin för både mig och Richard. Jag har varit förväntansfull hela veckan, eller egentligen i snart ett år då en kryssning var vår morot under lägenhetsrenoveringen förra året. Men bättre sent än aldrig som man säger =)

Det blev förresten inga praliner inköpta. När vi närmade oss delikatessdisken på ICA Maxi och jag nämde mitt planerade köp för Rille bara stirrade han oförstående på mig.. "Vaddå?? Vill du ha det? Men det finns ju choklad på båten!?" Jag ser fram emot en tre rätters middag och gott rödvin. Jag ser inte fram emot megatentan på onsdag. Vård och ohälsa del 1 kallas den och handlar om omvårdnad och sjukdomar som främst drabbar äldre. För jag har ju alltid velat jobba på ett vårdhem eller gruppboende. Inte. Men praktiken på just detta område kommer nog bli kul bara för att det är ett avbrott i den normala skola-plugga-dåligt samvete-lunken.. Och sjuksköterskan jag ringde som kommer att vara min handledare lät så himla söt och positiv i telefonen. Hon hade en sjungande finlandssvenska och lät lite till åren. MYS!! :)

Nu går båten om tre timmar. Måste packa lite till..

Puss och kram, kos og klem

Behåll ungarna för er själva!

Mammor med barnvagnar = tyranner. Överallt och alltid. Punkt.
Ja, era barn kan vara söta (ibland, långt ifrån alltid!), men SNÄLLA!! Man måste inte hela tiden hålla på och tro att omvärlden älskar era snoriga ungar lika mycket som som ni gör. Det gör vi inte. Vi tolererar eventuellt.

Jag föredrar att titta på en söt hund eller katt framför en söt (?) bebis.

Lyckligt slut

Vilket bra slut det blev på en tråkig dag.. En kopp rykande rooiboste och en fotmassage i soffan av älsklingen. :)
Imorrn ska jag traggla instuderingsfrågor med Manda..
Och på lördag ska jag köpa med handgjorda chokladpraliner att lyxa med på båten. Mums
Sleep tight!

Dryyyyg dag

Kom precis tillbaka efter en kvällspromenad till Sickla. Även om det börjar bli riktigt kallt så var det skönt att komma ut lite och lukta på kvällsluften.

Varför är det alltid så att när man bara ska handla en eller två saker i affären hamnar man utan undantag i världens längsta kö där alla har en breddfylld kundvagn? Vi kan kalla fenomenet för lagen om alltets tidsberövning.

Annars har jag haft en lång och tråkig dag i skolan. Slutade fyra med en föreläsning om diabetes. Ämnet kunde ha varit intressant om inte läraren stod och mumlade utan att ändra sin min eller tonläge under hela föreläsningen. Det roligaste som hände under dagen var den lilla grå men pillemariska lärarens föreläsning om lagar och författningar. Detta säger det mesta om dagen tycker jag.

Fan, jag tror att en lagning i tanden har gått av. Den skaver. INTE ett ekonomiskt drag!

Eftertentaeftermiddag

Läkemedelsräkningen är avklarad. Eller ja, tentan är gjord sen får vi se om den är godkänd. Vi måste ju ha 100% rätt på den eftersom det är så viktigt. Marpan hade dock hört att en annan högskola i Sverige (nämner inga namn) bara behövde klara 80% för att bli godkända. De fick dessutom använda sig av miniräknare. Stämmer detta känns vårt säkra vårdsystem inte så säkert längre. Då är det ju inte så konstigt att det blir feldoseringar både till höger och vänster med allvarliga konsekvenser som följd. Om jag blir sjuk vill jag inte hamna i staden där förut nämda högskola ligger!

Idag är även första dagen för kotten med nya jobbet. Det ska bli spännande framöver att se hur allt utvecklas. Jag är både förväntansfull för hans skull, men också lite nervös för den ekonomiska biten. Det hade varit skillnad om jag kunde bidra men en heltidslön, men att leva på studentlånet ger inte så mycket pengar dessvärre..

Idag fyller världens bästa Bettan år! Hurra hurra hurra!!!

Sovit i 12,5 timmar!

Klockan är 21.36 piip. Jag är så klarvaken som man kan vara. Detta kan ha med att göra att jag sov till halv ett idag. Halv ett!! En vanlig söndag! Och jag var inte ens ute igår.. Jag fick en sån chock när jag äntligen vaknade att jag genast gick upp och började plugga instuderingsfrågor. En kanna kaffe sattes igång och sedan var även jag igång. Jag brukar inte sova så mycket. Jag brukar håna personer som sover och sover och sover. Typ, gå upp! Njut av dagen! Vad ska jag nu göra för att kunna somna i natt?? Jag har ju för fanken tenta imorrn och behöver min skönhetssömn för att lyckas få 100% rätt på läkemedelsräkningen, vilket är vad som krävs för godkänt. Suck. Ett får, två får, tre får... Lalala.. Du känner dig tröttare och tröttare.. Benen känns tunga.. Magen känns tung... Icke..

På lördag äntras Birka Paradise och vår fina hytt med utsikt. Jag längtar!

Horisontellt läge med varm filt i mjuk soffa ska snart intas

Shit vilken grå lördag det är! Regn regn regn och kallt kallt kallt. Tur att det finns filtar och tv. Rille är i Uppsala tills imorrn så jag har lägenheten för mig själv. Det är rätt skönt att gå runt i fula men mysiga mjukiskläder med håret i en knut på huvudet och de varmaste sockorna jag har. Jag ska nog inte göra någonting över huvud taget idag och ikväll. Tv, film, te och kanske ett glas rött.. Det låter som ett lagom upplägg för idag.
Igår var vi på Spaghettiopera med kottens familj. Vi blev visade till ett långbord med rödvitrutig duk och fick champagne och räkcocktail som fördrink. Så småningom kom förrätten som var en kanongod carpaccio med ugnsbakad gös som varmrätt. Undertiden som vi åt pågick en opera/cirkusföreställning på en scen framför oss. Ibland gick aktörerna ned på restauranggolvet och lät publiken interagera i showen. Som tur var slapp jag gå upp på scenen =) När showen och middagen var över fortsatte jag, kotten, kottens bror och hans flickvän till Stureplan och en uteservering med fortsatt öldrickande och samtal. En rullstolsbunden kvinna kom upp bredvid mig och Anna och ville att jag skulle böja mig ned för hon ville säga något. "Kommer ni hit ofta?" Blev frågan, och mitt svar löd: "Neej, det är första gången vi är här men det verkar vara ett trevligt ställe". Paus. Kvinnan stirrade på mig. "Jaa. Om man inte är så full som jag är för då vet man inte var man är". Så kan det gå. Jag tyckte mig se att hon fick hjälp av några väktare senare.
Trevlig kväll med god mat och gott sällskap var det! Kort och gott, en bra fredag.

RSS 2.0