Översovning

Idag följde Marpan med hem för att plugga. Vi har inte fått så mycket gjort =) Fast en hel läkemedelstenta har skrivits, med 100% rätt som resultat. Den riktiga tentan gå hur som helst. Det beror på om jag lyckas mota slarvfelen i grind. Tenta nr 2 (vård och ohälsa 1) känns däremot lite mer osäker. Svårt är det och mycket är det..

Imorrn är jag ledig! Mycket bra. Fast idag försov jag mig. Jag trodde att jag tryckte på snoozeknappen, men tryckte förmodligen på ok. Balls. Men jag hann i tid till andra föreläsningen iaf. När jag satt och åt (?) morgonsoppan framför vakna med the voice kom kotten upp och ställde sig i sovrumsdörröppningen. Han blinkade lite, kliade sig i armhålorna och vände tvärt om. Efter två sekunder hörde jag hur det dunsade till i sängen och en belåten suck följde. Jag var tvungen att skratta högt åt honom, men imorrn är det jag som kan sucka gott för att jag får somna om. Sovmorgon is the shit!! =)

Dag 2

Lite ont i huvudet och lagom yr. Kan bero på att jag missat att dricka tillräckligt med vatten. Långdragen föreläsning idag igen, hur många nya projekt kan de packa på oss innan en stackars student rasar under trycket? Efter skolan fick jag träffa världens bästa Malle. Tyvärr går det lite lång tid mellan gångerna vi ses så man får passa på när tillfälle ges :) Chokladbollen utan chokladboll var en pärs, men nu har jag ju ett bröllop hägrande i höst, då kan det vara kul att komma i en snygg klänning. Rille frågade förut vad en Norfolkterrier kostar... Han närmar sig tanken sakta men säkert! Imorrn kommer Marpan hem till oss för lite pluggande och Idol.

Bästaste Olle hade med sig två tröjor hem till mig från New York =) En vit långärmad och en kortärmad ljusgrå. Båda satt som ett smäck! Tack och bock.

Nu börjas det

Dag 1 med sopporna.

Hittills har jag bara provat choklad och potatis/purjolök. Chokladen är lite mesig men matsoppan var kanongod! En ny favorit helt klart. Jag har även thaisoppa, hallon/banan shejk och tropiska frukter shejk att prova. Det jobbigaste är inte att man går hungrig, för det gör man oftast inte, utan att man måste springa på toa konstant samt att man inte får ha mjölk i kaffet. Som den kaffetant jag är funderar jag på om det kanske kan vara bättre med sojamjölk i så fall, för svart kaffe är inte riktigt min melodi. I alla fall inte i de mängder jag kräver.

I dag höll jag på att somna under sista föreläsningen. Jag fick nog av den hårda stolen och kröp ihop på golvet i skräddarställning i stället. Suck.

När jag kom hem låg ett lila kuvert i brevlådan. Spänningen steg när jag började öppna det och med ett stort leende på läpparna såg jag att det var en inbjudan. Till bröllop. Det första i umgängeskretsen. Jag som har velat gå på bröllop så himla länge. Klädsel var kostym så jag får väl ta och köpa eller hyra en fin klänning. Skoj skoj!

Imorrn kommer pappsen och Broder Tuck hem från Äpplet, och de ska tydligen ha med sig en present... Klart värt att skippa första lektionen för!

Antidroger

Igår hade vi en diskussion om droger. Det spelar ingen roll vad någon säger. Jag kommer aldrig aldrig tycka att det är ok eller acceptabelt. Idioter säger jag. Våldsbrottsstatistiken talar för sig själv.

På kvällen var jag ute med min Bettan och åt indiskt för att sedan fortsätta till medis och ännu mer alkohol innan finalen på Göta Lejon och Raw standup comedy club. Hysteriskt roligt var det kanske inte men visst skrattade man sig till tårar några gånger. Jag tycker dock inte att Kodjos skämt om gruppvåldtäkt på Grönan var värt att skratta åt. Visst att föreställningen heter Raw, men i en publik på flera hundra lär det ju vara åtminstonde någon som har blivit utsatt. Inte helt ok.

Nu blir det kaffe, Natalie Merchant och skolplugg. Ha en bra kväll!

Tid?

Hur ska man hinna göra allt som måste göras under veckorna? Med två seminarier i veckan, föreläsningar varje dag och två massiva tentor på gång, hur får man lust och energi? Jag kanske har den faktiska tiden, men lusten att sätta sig ned och plugga flera timmar om dagen och dessutom hinna med vardagslivet finns inte. Vet inte om jag äter fel eller vad det är, men energin tar fort slut.

Ätning ja.. Mitt soppätande har inte gått så bra.. Nu är jag nog tillbaka där jag började igen och det är inte så uppmuntrade direkt. Vi var på ICA Maxi förut och köpte tre kartonger med en ny produkt som jag ska testa. Och den här gången ska jag försöka vara lite mer diciplinerad än jag tidigare varit. Det är hög tid för förändring!

Det verkar som om min skrutt är vänligare inställd till tanken på en ny liten människa! Han reagerade positivt när jag efter att vi gått runt på Sickla köpkvarter och sett hundratals barnvagnar (nåja) sa att "vi får nog ta och skaffa en så'n där efter trettio". Alla framsteg är framsteg, även de små :) Eftersom han nu ska starta egen firma så är drömmen om en liten Norfolkterrier också lite närmare.. Mys och gos!

Nu har pappsen och Broder Tuck lämnat Stockholm för att vistas i stora staden New York.. Jag är lite avis.. Men jag har iaf lagt in en order på en t-shirt från äpplet :)

Kärlek

är att äta glass med chokladsås med gaffel eftersom det bara fanns en ren sked, och den fick jag :)

Puss älskling

Söndagspyssel

Jag är störd. Jag blir irriterad när Rille ställer onödiga frågor till personalen när han ska handla något. Detta är helt obefogat. Han har rätt att veta saker om en cykel han ska köpa men jag blir irriterad ändå och blir varje gång vi är inne i en affär för länge. Jag har helt missat den där shoppinggenen som andra tjejer tycks få med födseln.

Efter alla frågor fick han sig tillslut en cykel. En alldeles splitter ny, skinande cykel med en massa fina tillbehör. Eftersom hans cykel var så fin så var det läge att fixa till min också. Den har stått på uteplatsen sen i våras med bara ett funktionsdugligt däck och en allt rostigare kedja. Nu har den två fina däck och nyoljad kedja och utbucklad korg. Läget var som gjort för en tur med våra skinande rullare. Och en tur blev det :)

Att få cykla igen kändes lite som att komma hem. Det är någonting med känslan som gör att man passar lite lite bättre in på en ny plats än vad man tyckte att man gjorde förut. Konstigt att en blå damcykel med en bucklig och rostig korg kan åstadkomma detta.

I dag är det...

...lördag och en sån där superfin höstdag som grädde på moset. Jag och Richard tog en lååååång promenad (efter att ha bytt kläder x antal gånger, det är ju så svårt att klä sig när det är kallt och varmt samtidigt) runt Hammarbybacken, till Hammarbyhöjden, till Sjöstaden och runt på Sickla köpkvarter. Vi hittade många fina stigar vi inte hade gått förut och återupptäckte Naturkompaniet. Kaffe inhandlades på seven i Hammarbyhöjden och killen bakom kassan tryckte på stopp i precis rätt ögonblick :)

Nu på kvällen funderade vi på att gå ner till Sjökrogen och ta några glas vin men jag hade ingen lust att sitta och snora och snörvla bland de andra besökarna så det blev hyrfilm och godispåse istället. JCVD's nya där han spelar sig själv blev det och den var riktigt bra. Oväntat bra.. Och gubben är konstigt nog ganska attraktiv..

Sjukt många söta hundar är överallt och ingen av dem är min! What to do..

Come to the dark side, we have cookies ;)

Hur längesen var det inte som man stod och bakade småkakor en helt vanlig vardag? Det har skett idag. Jag hade förberett allt och när kaffet var klart dök B med man upp för att delta i dagens bak. T fick den viktigaste uppgiften; att hålla i plåten samtidigt som han skulle trycka till kakbollarna. En halvtimme senare stod två plåtar med varma drömmar på svalning på köksbänken. En ljuvlig doft spred sig i lägenheten och alla fick ett drömskt uttryck i ögonen.
Hembakade småkakor is the shit! Mitt kakmonster till sambo har redan smaskat i sig en halv plåt.

Jag börjar känna mig risig. Halsen krånglar och huvudet känns feberdrabbat trots att det inte är det. Jag har ingen lust att vara sjukdomsdäckad i flera dagar, även om det skulle va trevligt att stanna hemma i morgon och läsa igen lite studentlitteratur.. Trots detta känns det rätt bra.. Det finns kakor i skåpet, glass i frysen, jag är kär och galen och börjar inse vad många fantastiska människor det finns omkring mig. Love to you!

Läsdag

Senaste dagarna är det bokstaven B som strejkar på tangentbordet. Man måste trycka jättehårt på den för att kunna skriva någorlunda begripligt.
Igår kväll stod jag och värmde vår middag i micron när Rille som stod ute plötsligt ropade "babe, kom ut ett tag!!!!" Jag undrade vad som stod på och gick ut för att titta. En granne kom gående på vägen utanför och i famnen hade han en liten liten vit boll som nyfiket tittade sig omkring. Mitt hjärta exploderade på en nanosekund då jag insåg att det var en pytteliten bebishund. Underverket var en tio veckor gammal Bichon bolognese som inte var större än en normalstor honungsmelon. Grannen satte ned henne på marken men då blev vi litet för otäcka så hon gnydde och flydde två meter bort. Mina tankar var sedan under kvällen något inriktade på den lilla skära tungan och den pyttelilla svarta pepparkornsnosen. Det är bra att ha grannar ibland =)

Min dag idag: långläsning i Shantaram (sommarens bästa bok), grekisk sallad, brieost och rödvin.

I morgon ska vi ta oss till IKEA tillsammans med småbarnsfamiljerna för att shoppa nya tallrikar (de vi har nu är för stora för diskmaskinen), gröna växter och eventuellt gardintyger.

Väl mött.

Less

Satan vad less jag känner mig idag. Less på allt liksom. Det känns som att det allt för sällan händer något roligt. Bara samma vardagar, samma helger och samma återkommande pms. Skit. Och Richard har nästan inte varit hemma på hela veckan. Det får bli chick-flicks och en flaska rödvin ikväll och sitta och gotta sig i eländet. Imorgon ska jag banne mig hitta på något kul!




Här är en av bilderna som togs på Model House.

Surgubbe

Upprörd, arg och ännu mer irriterad sitter jag i soffan och försöker lugna mig. Tavlan som jag har fixat åt Richard har kommit till utlämningsstället och anledningen till att jag vet det är för att jag har fått en sms-avisering. Det stod att jag nu kunde hämta paketet efter kl 17 i fredags. Jag gick dit idag, söndag, för att hämta paketet som jag har frestat honom med hela helgen. Den jävla idioten i affären hämtade paketet och jag skulle precis legitimera mig när han sa att jag inte kunde hämta det förrän i morgon. Rille satt i bilen och väntade på sin present och aset bakom disken sa att det hade blivit fel och att paketet inte skulle ha kommit till dem förrän imorgon och att jag alltså inte får hämta ut det än. Fast det låg framför mig på disken och jag hade leg fick jag inte ta med det. Jag blev så arg och besviken att jag bara stod och skällde och skällde på mannen som inte brydde sig. Tillslut plockade han bort tavlan och vände sig bort från mig. Pucko!

Bortsett från antikrist ovan har helgen varit jättehärlig. Tåget gick med mig och Rille ombord till Karlstad och mamma och pappa. Kräftorna på årliga träffen hos morbror var kanongoda och nästan alla kusiner med respektive var med. Som final sov vi i nya stugan som har blivit superfin även om mycket är kvar att göra :)

I morgon kommer svärmor och svärmormor på middag. Och innan dess väntar tenta och fotografering..

SMÄRTA!!!

Btw, jag har precis testat en nyinköpt epilator.. Ni vet, en sån som rycker upp håren med små små roterande pincetter. AAAAAJJAAAJJAAAAAAAAAAAAAAJJJJ!!!!!!!! Hoppas verkligen att smärtan minskar efter upprepade användningar som det står på förpackningen, annars har jag slängt ut 1300 spänn på ett torterredskap i miniatyr!

Blogg mellan böckerna

Plugg, plugg och ännu mera plugg.. Det är mitt liv just nu. Känns inte som att så mycket annat får plats. Och tiden mellan plugg kollar man på tv eller läser och har dåligt samvete för att man inte pluggar. Hettan hade skrivit upp mitt namn på en lista hos modelhouse så jag skulle gå dit, bli proffssminkad och fotograferad av en riktig modefotograf. Inte ens detta hanns med. Jag ringde förut och bokade om tiden.. Men samtidigt som jag känner att "vad kul det ska bli" så känner jag "vad sysslar jag med".. Jag som aldrig blir bra på bild och som känner mig så osäker på mig själv just nu. Hur ska jag lyckas hålla masken på ett ställe som vimlar av vackra människor som alltid blir bra på bild?

I oktober ska jag och älsklingen åka till London och bara vara med varandra. Det ska bli underbart. Något annat som vi ska göra tillsammans är att ta en kurs i kitesurfing. Vi har en drake och bräda redan men jag vill också lära mig och sedan köpa en egen kite. Då kan vi ta helgerna och surfa tillsammans. Fast jag måste nog köpa en våtdräkt först.. Kräftskiva med släkten vankas i helgen. Då blir det Ö-Ämtervik och balkong med infravärme. En fördrink i mammas och pappas nya hustillskott blir det också. Och Olle lär ju få köra oss hem sen eftersom brorsan äntligen har tagit körkort!!! Grattis grattis lillebror =)

Min dator protesterar mot för mycket användande genom att varje dag välja en ny tangent som inte ska fungera. Det är ganska fascinerande faktiskt. Ena dagen funkar inte nedåtpilen, nästa är det enter som strejkar.. Hmm.. Undrar vad jag ska göra för att blidka henne.. Semester?

RSS 2.0