Uppdatering

Nu var det länge sen jag skrev i min blogg.. Vi kanske båda behövde en vila från varandra, men vilat det har jag inte gjort direkt.. Jag har haft min kära mamma på besök och vi har haft det jättemysigt :) Besök hanns med på både Moderna muséet och julmarknaden på Stortorget i Gamla stan. Gudrun Sjödén har naturligtvis hunnits med, precis som resten av Stockholms klädaffärer.

Resten av tiden har jag varit på min praktikplats och kramats med tanterna. Och igår hände något stort! Jag har vaccinerat ca 20 pers! Gått runt och knackat på sprutor, satt på kanyler och stuckit i armarna. Och det gick bra! Inga missöden rapporterades och de flesta sa inte ett knyst. På eftermiddagen fick vi besök av en Tena-tant som pratade om blöjor. Vi skulle även prova att sätta på oss en blöja och här är resultatet.


 

Den var faktiskt riktigt bekväm måste jag säga, men nu hade jag ju iofs kläder under..

Och på söndag är det första advent. Det är helt galet vad tiden går fort! Jag har bara två veckor kvar på praktiken, tentan närmar sig och på måndag ska Vfu-uppgiften vara inlämnad. Det är nog dags att börja tänka lite på julklappar också.. Hmmm. Men en sak som är jätterolig är att den 19 december får vi finbesök! Dråget anländer till Sverige och stannar över natten :D Det blir mycket att prata om eftersom det var längelänge sen vi sågs sist. Pepparkaksbak ska försöka planeras in hos honom när det är dags att bege sig till Karlstaden för julfirande. Och min Kotte ska med! Det blir årets julklapp hörrni! Att fira med dem man älskar..


Bröllopet

Det var vackert, ja det var det sannerligen. De stod vid altaret och höll varandra i händerna och lovade varandra evig kärlek. Hon i en sidenvit, axelbandslös kreation med silkesbroderier och han i stilig svart kostym med kvällens vackraste slipsknut. Jag grät inte, men jag måste erkänna att jag blev lite rörd.
Middagen och resten av bröllopsfesten tog plats på Tyresö slott. Det var nog första gången jag har ätit middag på ett slott och jag gör det gärna igen :) Själva maten var väl sådär, och bordssällskapet lämnade ett och annat att önska men allt som allt var det trevligt. Vi dansade så svetten lackade och åt en klassisk bröllopstårta med vit marsipan. Kotten var stiligast av alla och höll det mest uppskattade talet, trots att det var ett helt oplanerat. Jag antar att det var för att orden inte kom upplästa från ett papper utan rakt från hjärtat. Roligt var det i alla fall..
Bröllopsvalsen dansades till Eva Cassidy's version av Fields of gold och den låten är en av mina favoriter så det var otroligt vackert.
Nu ska vi ha mysdag och inviga Voddler :)
Puss och kram

Dirty Dancing

Det blev Dirty Dancing :) Gud så bra den är! Man smälter vid anblicken av Patrick Swayze (RIP) och ler konstant hela filmen igenom. Nu kommer jag att ha filmen i huvudet hela kvällen och förmodligen under flera dagar, men det är det värt. För övrigt kan jag meddela att uppföljaren faktiskt är helt okej. Det är inte samma sak som att se orginalet, men om man bortser från det så kan den rekommenderas till er som inte har sett den.

MUMMA!

Det är nästan så jag måste planera in en tjejkväll med gamla film-godingar.. DD, Pretty Woman, Girls just wanna have fun etc. Det kan bara sluta bra :)

Harmoniska Hanna

Hihi. Jag är ledig och det är mysigt :) Har haft hela förmiddagen för mig själv och det har varit underbart. Jag är inne i en period då jag känner mig lite nykär igen. Det är ganska roligt för alla pratar ju om att förhållanden går upp och ner och så ÄR det verkligen! Vissa dagar eller perioder är ganska slentrianmässiga, andra rent av riktigt jobbiga medan ytterligare andra perioder bara är så underbara! Man delar de där hemliga blickarna, ler kärleksfullt mot varandra och flyter på alldeles egna små rosa moln. Trevligt tycker jag att man efter fyra år tillsammans känner att det är så rätt. Till den kompis som sa att hon trivdes och kände sig avslappnad hemma hos oss och att hon sällan känner så: Tack så hemsk mycket! Det var superkul att höra för det är vad vi strävar efter och vi tycker om dig med :)

Dagens I-landsprolem: Ska jag sätta på min nyinköpta Dirty Dancing-DVD och drömma mig bort i dansens värld eller vandra iväg i den grå kylan och shoppa lite? Vem vet inte du vem vet inte jag... När älsklingen kommer hem ska vi i alla fall möta upp halva gänget utanför NK och välja/köpa bröllopspresent till det första paret i kretsen som gifter sig.

HAHA! Jag känner mig som Harmoniska Hanna idag :)
Jag älskar dig Kotten!

Done :)

Nu är det gjort! Klänningen är införskaffad, skorna är köpta och kofta funderar jag fortfarande på. Efter en lyckad shoppingdag med Bettis kände jag mig nöjd. Visst gick det på lite för mycket pengar men gud så snyggt! Resultatet blev en turkosblå klänning från Tiger of Sweden som hade ett otroligt snyggt fall och ett par svarta skor med kilklack. Vi hade flow hela dagen kändes det som :) Vi gled från affär till affär och hittade snygga saker nästan överallt men det var på Best of Brands som blicken drogs till klänningen. Efter ett par timmars handlande behövde fötterna få sig en välförtjänt vila så vi passade på att fukta strupen med kaffe och te innan det var dags att fara hemåt. Det visade sig att vårat flow skulle fortsätta även i köket och den vegetariska middagen mättade tre glada magar :)
Just nu sitter jag och överväger om jag ska gå upp till Sekunden och köpa lite mjölk så jag kan göra kaffe eller om jag ska strunta i det. Det lutar åt det första.. Om jag ska ha ork nog att sätta mig med uppgiften inför morgondagens seminarium..

En broder mer

Idag på en föreläsning som mestadels  handlade om döden och olika etiska perspektiv fick jag höra en så otroligt vacker dikt. Den heter "En broder mer" och är skriven av Stig Dagerman. Håll till godo!
Jorden kan du inte göra om
stilla din häftiga själ
endast en sak kan du göra
en annan människa väl

Men detta är redan så mycket
att självaste stjärnorna ler
en hungrande människa mindre
betyder en broder mer




Första gången

Fast att det är lördagskväll och jag sitter här med ett glas rött, tänkte jag ta upp ett väldigt allvarligt ämne: döden. Jag har alltid varit livrädd för tanken på döden och döda människor. Framför allt kanske att den ska drabba någon jag älskar men även själva tanken på vad döden är och vad den innebär. Igår såg jag en död människa för första gången och det kändes okej. Personen var mycket gammal och hade gått bort i sömnen utan att lida. Min handledare frågade mig försiktigt om jag ville komma in på rummet och säga farväl till personen och jag valde att göra det. Det var fint. Jag måste medge att jag blev mer berörd än jag trott att jag skulle bli, men det var själva grejen tror jag. Framför mig på sängen låg en död människa, rengjord, kammad och med fina kläder på sig och med ett vitt lakan och en blomma som täcke. Det var väldigt uppenbart att personen inte levde längre. Jag har nog alltid trott att en död människa ser ut som om han/hon bara sover men så var det inte. Det var fullständigt klart för mig att en enda blick räckte för att konstatera skillnaden.
Men nu lämnar jag ämnet och fortsätter på ett annat. Ikväll vankas 25-års fest för en av Kottens kompisar och det ska bli kul att se alla igen, det var ett tag sen senast. I morgon ska vi äta brunch på Sturebadet för att fira Kottens brors sambo som nu bara har ett år kvar till 30! Och igår kväll var vi ett gäng från bostadsföreningen som samlades på den lokala krogen vid vattnet och tog några glas. Efter ett tag när gruppen reducerats kraftigt blev vi inbjudna att fortsätta kvällen hos grannen med några glas whisky och vin. Ett riktigt trevligt initiativ tyckte vi och hakade på. Och visst var det trevligt.. Förutom att jag började jobba kl. 7 i morse. När klockan ringde var det hårt att leva men det kändes bättre efter att jag blivit totalt dränkt av en lång störtskur under promenaden från bussen till jobbet. Blött men uppfriskande! Och det lär det bli ikväll med =)
Glad helg!

Göttgöttigöttgött

Sovmorgon, soffan med en kopp te och en bra bok, långfrukost, nybryggt kaffe i koppen och lite datortid.. :)
Dessutom: Det SNÖAR!! Visserligen bara lite lite och ganska uppblandat med regn men återigen, det SNÖAR!!
Nu ska jag också få ordning på klänninginköp och liknande.. På måndag efter skolan ska jag träffa världens bästa Bettan för diverse inköp. Då blir det alltid bra! Jag funderar på om det inte vore trevligt med en lite mer färgglad klänning.. Röd? Orange? Blå? Grön? Skotskrutig? Vi får se vad det blir, det enda viktiga är ju att den inte är vit eller svart. Haha! Tänk om man skulle komma med en vit klänning till ett bröllop! Och inte är the bride to be alltså :D Katastrof!

En god nyhet: Elementen i lägenheten är varma! Efter mycket om och men och inköp av multinycklar, luftning av elementen som inte gav något resultat och långa veckor av iskallt golv kan jag nu sitta vid fönstret och skriva utan att frysa ihjäl! Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Hannas och Kottens fötter.

Och här kommer dagens iakttagelse: Om man tar sats och har filttofflorna på sig kan man glida över hela lägenheten :D TJOHOOO

Tid för roliga saker

Nu går väl allt tiden väldigt fort va? Jag tyckte att jag hade gott om tid på mig att fixa allt möjligt, men nu inser jag att det har jag faktiskt inte :s Nästa lördag är det där bröllopet som var så långt fram.. Och jag har varken köpt klänning eller skor!!! Jag har dessutom inte bokat tid hos frissan eller börjat på nutritionsuppgiften i skolan.
Jag HAR däremot spenderat tid i Karlstad, hunnit läsa massor av spännande böcker, sett på filmer, ätit god mat och snackat skit med vänner. Så mycket roligare, men nu hopar sig det andra. Too bad :)

Imorrn är jag leedig och det ska bli så sköönt! I två dagar har jag nu varit tvungen att gå upp halv sex på morgonen. Just det, HALV SEX!! Okej då. Två dagar är inte så mycket och det finns folk som alltid går upp ännu tidigare men jag är inte van! Så imorrn ska jag njuta av att få ligga kvar i den varma sängen när min älskade går upp till jobbet :)

Är det någon som har sett en snygg klänning någonstans som skulle passa på ett bröllop med klädsel kostym? Tips tages tacksamt emot!

Lata dagar

Gud, det har varit så SKÖNT att vara hemma! Flera dagar har jag haft med mamma, pappa och bröderna och vi har bara MYST! Engelska deckare på tv, god mat, massage och prat har det varit. Och en tur till stugan hann vi med idag! De börjar verkligen bli fint där nu och jag längtar redan lite efter sommaren då man kan sitta på verandan och titta ut över fryken och ängarna.

Shit förresten!! Jag har inte riktigt insett att man blivit äldre, men nu är det dags för bröllop i bekantskapskretsen, kompisar ska ha barn till höger och vänster och har ansvarfulla "vuxna" jobb.. Fast tanken skrämmer mig inte, jag gillar det vuxna även om jag måste få balla ur lite ibland. Jag kommer nog alltid att vara lite barnslig och fjantig :) Ibland kan jag faktiskt slås av hur VUXET en del beter sig. Visst, de jag tänker på är kanske närmare trettio men så mycket äldre än mig är de ju inte.. Händer det så mycket på fem år eller är vi bara olika som personer? Jag undrar jag..

Och tydligen ska jag få släkt till Stockholm!! En av mina kusiner ska flytta med sin sambo och då är det huvudstaden som hägrar. Ska bli skönt med släktingar i samma stad igen :) Det är lite för långt avstånd hem ibland tycker jag.. Tur att det finns tåg!

Puss och kram!

RSS 2.0