Lägg ned!

Herregud vad allting är utseendefixerat! Kan inte folk inse att det finns andra saker som betyder så mycket mer. Det är bara operationer hit, bantningskurer dit och träningsintressen som inte är hälsosamma. Jag har med egna ögon sett vad er hets leder till och det finns inte NÅGONTING positivt med det så lägg ner. Ta hand om er själva men snälla, gör det bara för att må bra. Man ska lyssna på kroppen och försöka att acceptera att det är så man är.

Jag är faktiskt riktigt trött på all jävla fixering och snart orkar jag nog inte lyssna längre. För det är inte utseendet eller antalet operationer man gjort som gör en person intressant. Tänk på det och slappna av lite grand!

Tidigt

Usch och fy! Idag ringde klockan innan sex. Det är väldigt tidigt det för att vara mig. Och imorrn BÖRJAR jag kl noll sju noll noll. Det innebär att jag måste ta pendeln från centralen som går 6.42. Och då måste jag åka hemmifrån 6.02 och då måste jag gå upp typ halv sex. HALV SEX! Och då ställer jag klockan på kvart över fem för att över huvud taget ha en sportslig chans att komma upp i tid. Och när jag väl lyckats ragla upp ur sängen måste dagens kläder ligga framme så jag inte behöver tänka på vad som ska på. Det gäller strumpor och sånt också! Och väl framme på centralen får jag köpa mig en banan eller nåt för frukost äter jag på praktiken.

Idag har jag fått sticka en patient och ta några blodprover. Hon var rädd för nålar och spände sig lite men efteråt såg hon förvånad ut och sa att det var det lättaste hon varit med om. "Det kändes ju knappt" Lite kul för självförtroendet :) Sen fick jag sköta resten av hälsostatusen också, med blodtryck, puls, läng och vikt. Så nu har jag gjort en sån och det är bra!

I helgen är det valborg och då ska vi tydligen till Uppsala. Rille tyckte att vi skulle lyxa till det lite och boka ett hotellrum och ha det mysigt och det tycker jag låter som en utomordentligt bra idé. Ska bli så härligt :)

Städtant

Jag hatar att städa men älskar att ha rent omkring mig. En misslyckad pedant helt enkelt.

Fast nu har jag tagit mig i kragen och röjt undan det värsta i lägenheten. Jag vill så gärna börja vårpyssla och det går inte för sig om det ser ut som om en tornado snurrat fram genom hemmet.
Det är ju släktmiddag ikväll och jag har lite svårt att bestämma mig för om jag ska ha min nya vita hatt eller inte. Tufft dilemma... Kanske ska inviga den imorrn istället när jag ska försöka få med mig älsklingen på "Äntligen Hemma"-mässan i Älvsjö. Jag vet att han är väldig sugen på att gå så det beror helt på hans nivå av bakfylla. Eller så får han helt enkelt följa med ändå :)

Freeedag!

Freedag! Gött, skönt och jävvligt najs :)

Den har spenderats som sig bör med sovmorgon, lunch with friends, (skola), fika with friends och shopping. Ska till Rilles broder och umgås ikväll för han är gräsänkling. Umgås är ett så vuxet ord, har ni tänkt på det? När man var liten sa man "ska vi leka?" sen blev det det något coolare "ska vi va?" för att nu som sagt umgås med varandra.

Shoppingen som jag nämnde tidigare var ett par riktigt sköna solglajjer med vit plastbåge och såg ut lite som en blandning av wayfarers och pilot. Till det en vit stråhatt med kort brätte och svart band. I like! Redo för sommaren med andra ord.

Imorrn blir det släktträff i Västerås. Den har fått ställas in typ tre gånger nu det senaste året så det är kul att det blir av. 60-års fest ska det bli och vi är en liten men tapper skara som representerar kusinerna. Och så får jag åka med kusin Jonas i hans bil eftersom han med sambo har flyttat till Stockholm :) Tummen upp för det!

Hej så länge! Puss

Sommarjobb

Gud vad kissnödig jag är! Men jag ska bara skriva klart det här så ska jag spring sen.. Jag har rast just nu på min praktikplats och smet iväg till datorerna eftersom den här avdelningen är stängd för dagen. Det går bra men det är lite jobbigt att se så otroligt sjuka tjejer som är yngre än jag själv. Deras sjukdom är så ogripbar för mig och jag kan över huvud taget sätta mig in i hur de känner och tänker. Eller ja, ångest kan jag naturligtvis relatera till men inte allt det andra. Nog sagt nu.

Jag har fått sommarjobb! I morse var jag på anställningsintervju och den gick bra :) Stället verkar trevligt och jag behöver inte resa över hela halva stan för att komma dit. Och jag får i princip jobba så mycket jag vill så det är kul. Och så himla skönt att kunna släppa den biten och sluta stressa upp sig inför en sommar utan pengar. Det löser sig för det gör det alltid i Värmland! Jepp :)

Örk!

Shit! Idag var det JOBBIGT att träna! Att en (och en halv) vecka plus en genomgången förkylning kan göra sån skillnad... Men jag stod ut hela timmen även om jag nästan dog :) När jag sen var nyduschad och fräsch gick jag till Bistro Voltair och lunchade. Jag satt i solen och läste en bok om psykiatri (inför praktiken) och mumsade på gott bröd. Det är så skön stämning och bra musik där :) Och högt i tak och goood mat.

Frågan är vad jag ska hitta på nu.. Jag är lite uttråkad faktiskt :/ Jag tror att jag måste försöka hålla mig ganska sysselsatt för att inte dra på mig någon vårdepression i år. Det har jag verkligen ingen lust med! Men förra året gick det hyfsat bra så man kan ju alltid hoppas... Jag tror dock att jag har en hel del stresshormoner i kroppen för min puls är rejält hög, även i vila så jag får fortsätta träna och göra saker som ger avslappning och lugn. Promenader, avslappning till musik, yoga, långa middagar, skratta med vänner och läsa bra böcker med mera.

Saker att göra

Vad ska man hitta på idag då tro? Det är himla fint väder ute men vet inte riktigt vad jag ska göra med det liksom. Ta en promenad? Sitta på uteplatsen med en kopp kaffe? Fast vi har inga möbler där än... Jag skulle behöva handla lite saker, vardagssaker som shampo, balsam. toapapper och mat. Och så tänkte jag träna också. Det har gått mer än en vecka sen som jag tränade sist pga förkylning och andra saker så jag börjar känna mig lite förslappad.

Nu vet jag! Promaenad till träningen, träna, duscha och göra sig iordning, ta en härlig latte på Systrarna Voltaire och läsa en bok i solen, gå och handla och ta bussen hem. Multitasking! :)

Börjar bli lite smått nervös inför morgondagen då praktiken på Mandometerkliniken i Huddinge börjar.. Jag tänker att de där stackars tjejerna med anorexia kommer förfasas och äcklas över mig som liksom har problem med vikten åt andra hållet. Vi får väl se helt enkelt.. Men nu är det nog faktiskt dags att sätta fart om jag ska hinna med allt idag. Puss!

Grattis Hanna på 25-års dagen!

Åh, gårdagen var jättemysig :)

När jag vaknade efter en sovmorgon och klev ut från sovrummet såg jag att det stod ett kuvert och ett paket på köksbänken. Det var från min älskling och kuvertet visade sig innehålla presentkort på en massage/koppningsbehandling på Green Health i Forum Nacka. Han hade bokat tid åt mig också och halv två på födelsedagen var det dags. Jag fick också ett superfint armband och örhängen.

Massagen var skön och välbehövlig. Han la lite extra fokus på nacken vilket var helt gudomligt efter allt pluggande!
När den var klar gick jag till New Yorker och köpte några presenter till mig själv :) Knallrosa tygskor, massor av underkläder och en knallrosa väst blev det tillslut. Vårigt och härligt!

Vid fyratiden kom svärmor med blommor och presentkort på Ticnet och vi mumsade på en marängtårta som jag hade svängt ihop i all hast. Senare kom Richard hem också så vi satt och myste tillsammans. Sen på kvällen bjöd han ut mig på Gondolen och en helt otrolig trerätters middag. Allt var så otroligt gott! Jag trodde aldrig att torsk kunde var så GOTT!! Och där berättade han om den stora presenten. Jag trodde såklart att middagen var den stora grejen, eller massagen, men vi ska ut och resa tillsammans. Vart och när är inte spikat men båda är väldigt sugna på Island. Inte nu kanske... Men senare i sommar eller i höst. Bada i varma källor, rida islandshäst, titta på inredning... Mmmm :)

Ikväll ska det firas med kompisarna. Marpan, Hettis och jag ska spela biljard och käka middag och sen drar vi till puben i skolan och dricker billiga drinkar och öl. Mycket bra... :) Och dansa sig svettig. Nice! :D

check, check

Det blir ingen Queso i helgen :( Tydligen ska han va på sitt hunddagis i stället. Och jag som hade sett fram emot lite hundgos. Tur att en av mina bästisar heter Tyson och är en chihuahua och att jag ska få mysa med honom idag.

  • Tvätt i maskinen (check)
  • Svarat och skickat in skolfrågorna (check)
  • Träning
  • Städa
  • Diska
Lite kvar att göra alltså men jag har ju faktiskt hela dagen på mig... Och inte har någon tenta att plugga på!! Hehe

Jäss!

Jag fattar det inte men jag är väldigt glad :) Jag lyckades skrapa ihop tillräckligt med poäng på monstertentan vi hade så det räckte hela vägen till VG. Hade till och med maxpoäng på en av delarna och bara ett halvt poäng fel på en annan. Men det bästa är ialla fall att jag klarade den och att jag inte behöver plugga till någon omtenta!

Ni ikväll har jag firat med kaffe, marsipanchoklad och........ CV-skrivande. Inte så kul kanske men väldigt väldigt nödvändigt. Jag hade ju inte tagit mig i kragen och sökt några sommarjobb än och varken jag eller Rille vill att jag ska leva på honom. Men nu är CVt uppdaterat, några jobb sökta och jag är redo att söka de som droppar in. Någon som vet någon arbetsplats som söker sommarpersonal?

I morgon är jag ledig. Då ska jag bara skriva ned svaret på några skolfrågor och sedan blir det både tvätt och träning på schemat. Mitt högre motstånd på maskinen blir bara lättare och lättare att klara av. Det är skönt. Och tack vare min snälla bror har jag nu massor av nya sköna träningslåtar att kämpa till :) Det gillar vi!

Allt hon tar i blir till bajs... Eller?

Vilken fruktansvärt onödig skoldag. Ingen fick ut någonting av den och ingen förstår vad vi ska göra i morgon. Blää!

Och så har jag fått en jättefinne vid näsan. Så ni kan förstå hur det är ställt nu. Bara elände överallt.. Närå. Det blir träning ikväll och i helgen ska jag och älsklingen vara hundvakter! :) Lilla (STORA) Queso kommer och bor hos oss lördag till söndag så det får bli promenader i solskenet och klia på magen. Världens snällaste rottis som är stor som ett hus.

Nu ska jag fixa mellis och slänga in en tvätt i maskinen. Och njuta av kaffet i min fina och mycket speciella kopp som jag köpte i Barcelona för ett par år sedan. Mmmm..

Vårsolande mm

Idag åker jag hem igen! Tydligen till snö och slask efter rapport från älsklingen :/

Här har vi haft ett riktigt skönt vårväder och jag somnade nästan i solen med näsan i vädret. Det var så skönt att ligga i värmen och vårt speciella lilla krypin gör att inte vinden blåser kall så man kan sola i fred. Långpromenader har jag tagit och då passade jag på att inhandla en  liten massagekula som kan avlasta mina handleder lite när jag masserar. Dessutom kunde man värma den för extra stela muskler.

Och jusst det ja! Igår blev jag firad av famijen :) Jag fyller egentligen inte 25 förräns 15 april men det kan bli lite svårt att komma hem då så de passade på... Det var supermysigt och jag fick fins presenter av hela familjen. Och bröderna bjöd ju ut mig i fredags på restaurang. Så himla gulligt av dem! :) Och gott var det...

Vi såg Trainspotting igår med kusinerna ute i studion. Det var faktiskt kul att se den igen, även om det inte var mitt förslag av film ;) Men den är ju trot allt en riktig höjdarrulle...

Ikväll får jag mysa med älsklingen igen. GOS OCH PUSS!!!

Saknar lite

Sitter hemma hos mamma och pappa i Karlstad. Vi har haft påskbord med farmor och farfar nu ikväll och jag ska snart gå och lägga mig tror jag. Och läsa en spännande bok. Jag börjar redan längta hem till min älskling, mina vänner och min lägenhet. Iofs skönt att mysa med familjen också men jag bor liksom inte här längre. Jag sover i datarummet så om nån vill sitta vid datorn kan man inte va ifred typ. Fast det är nog bara extra jobbigt just nu eftersom jag har mensvärk och vet att älsklingen har kul och dricker öl med sina kompisar medan jag sitter här. Lyckades nästan glömma bort att en i alliansen fyller år idag (igår, kl är över tolv) och det var inte alls bra gjort av mig. Kommer förmodligen att glömma min egen födelsedag också, sån koll som jag har på dagarna.. Trött...

RSS 2.0