Uppfattning

Förut i skolan blev jag så jäkla trött på lektionen plus att jag höll på att kissa på mig så jag smög ut. Väl ute satte jag mig vid en dator och surfade lite, då kommer en kille från klassen fram och frågar om jag har lust att byta pratik-grupp. Eftersom hela min basgrupp hamnat tillsammans hade jag ingen lust till det samtidigt som jag gärna vill ha psyk-tiden avklarad så jag sa nej. Då sa han något som jag tyckte var lite konstigt..

"Nej, jag borde ha förstått det. Jag tänkte direkt att det inte är någon idé att fråga dig eftersom du förmodligen hade tänkt igenom ditt val. Jag såg ditt namn på listan och tänkte att du alltid är så genomtänkt.." Eller något liknande.

Jag är väl inte så genomtänkt?? Tycker själv att jag är en rörig person utan ordning och reda. Det är klart att vissa saker är viktigare att ha tänkt igenom än andra men på det stora hela. Det får mig att undra vilken uppfattning folk har om mig egentligen.

Jag orkade föresten upp och iväg till barnmorskan på Nacka sjukhus i morse. Till min stora lättnad erbjöd hon sig att ta cellprov på mig samtidigt, vilket jag bävat för att inte ha gjort förut. Så nu känns det bra att ha tagit tag i saken och bara behöva vänta på svar i några veckor..

Och en sak till...... Det är FREDAG!!!! Tjohoo!!!

Jadajada

Ska jag eller ska jag inte.. orka upp till barnmorskan imorrn bitti. De har bara gratis mellan 8 och 9 och jag är inte lockad. Fast jag har skjutit upp det så länge nu så jag borde ju faktiskt ta mig dit!

Vi kompromissade lite här hemma. Det blev lite städning, lite disk, lite tvättat och lite pluggat. Inte särskilt stolt över något av det :)

Jag har fått reda på hur min praktikperiod kommer att se ut nu: den börjar med två veckors färdighetsträning på Danderyds sjukhus följt av fyra veckor inom psykiatrin, fyra veckor inom primärvården och sen är det sommarlov! Till hösten inleds terminen med en veckas färdighetsträning och följs av nio veckor på en sluten vårdavdelning på något sjukhus. Shit! Den här tiden kommer att gå fort!

Simply boring

Det blev alldeles för tråkigt för mig att sitta på lektionen och lyssna på matte. Matten här är fan lättare än på högstadiet men asmånga har svårt att hänga med. Så eftersom jag redan har räknat alla 112 övningstal så struntar jag i detta nu.

Pengar idag! Mycket mycket bra :) Ska försöka få mig till att boka en tandläkartid bara för att kolla upp så allt står rätt till. Det var ganska längesen jag gjorde det nu.. Ska också försöka storstäda, diska, tvätta och plugga ikväll.. Undrar hur mycket som blir gjort i praktiken.

Update

Tjoho vilken fart det var på träningen igår! Bas/styrka hette det och skulle fokusera på styrka men jag tyckte det var mycket kondition också.. Fast det kanske är för att jag inte har någon ;) Roligt var det i alla fall!

Ikväll måste jag försöka bättra mig med pluggandet. Det har inte blivit så mycket av det på sista tiden och det måste det bli ändring på! Stortentan ligger ju faktiskt det 12 mars, vilket är om två veckor :s Nej, skärpning miss Hanna!

Kallt kallt

Jag är så sugen på att fixa till håret ordentligt. Ny frisyr och nya tag. Det ska bli ganska kort och otroligt rufsigt! Och flera olika nyanser av slingor..

Shit vad kallt det var imorse. Termometern visade stadiga 24 minus så det var helt klart läge att pälsa på sig den tjocka tjocka jackan som jag har fått av svärmor. Den är så varm så den använder jag bara när det är superkallt ute annars svettas jag ihjäl! Att samtidigt ha på sig nylonstrumpbyxor och en flortunn tunika var en mindre bra idé... Efter ett tag stack det och värkte det i mina ben..

Ni kanske undrar hur det har gått med träningen? Det har inte varit något med det ett tag. Andra saker har kommit ivägen helt enkelt och när det hade rett ut sig så blev jag tvärförkyld. Det är typiskt. Men nu har jag precis bokat mig på ett bas-pass imorrn och så hoppas jag att jag snart får det där samtalet som gör att jag kan lära mig hur alla maskinerna på gymmet fungerar. Jag gillar gym men vill veta hur allt funkar för att få optimal träning.

Tågbajs

Min vecka som började så fint med tågincidenten avslutades på liknande vis. Idag var det dags att åka hem igen från Karlstad till Stockholm, en resa som normalt tar ca 3 timmar med tåg. Eftersom det var snökaos ute räknade jag med viss problematik och försenade tåg men när vi hade stått stilla i 3 timmar strax innan Hallsberg tyckte jag att det började bli överdrivet! Det hela slutade med att jag kom till Stockholm 5 timmar efter utsatt tid.. Maten i kioskserveringen tog snabbt slut och SJ kunde inte ens bjuda passagerarna på kaffe eller vatten! En stackars kille som åkte själv kunde inte köpa något att äta eftersom hans kort inte fungerade så jag bidrog så gott jag kunde med det jag hade i väskan, en apelsin och en ny påse bilar.. Som tur var lyckades jag få tag på en halvflaska vitt vin innan de tog slut.

Kaffe

Kaffe. Det är en väldigt bra dryck. Jag ska ta och dricka llite (mycket?) kaffe med min bror nu. Koppen ska innehålla precis rätt mängd mjölk så att kaffet får rätt färg. Sådär ljusbrunt, nästan kolafärgat.. Oftast utan socker. Kaffesumpen kan man också använda.. Den är utmärkt som hemmagjord peeling för händerna. De blir mjuka och lena, utan onödiga döda hudceller och insmorda med de naturliga fetter som finns innuti kaffebönan. Kaffe is the shit helt enkelt! Och den allra bästa sorten är Löfbergs lila rättvisemärkt och kravmärkt och nån mer märkning har det.. Ganska dyrt men åh så gott.

Så.. Nu har jag skrivit ett hyllningsinlägg till kaffe :)

Home sweet home

Hemma hos min älskade mammis och pappis :) Det betyder så otroligt mycket att veta att de finns här hemma och älskar mig för vad jag än gör och tycker. Jag älskar er också! Min familj betyder så otroligt mycket för mig.

De här dagarna ska jag försöka att ladda batterierna med kärlek för att orka ett tag till. Energin försvinner fort när man har så mycket i skolan, så många måsten och krav. Senaste tiden har jag mest gått runt och känt mig sur. Sur som en riktig bitterfitta! Jag tittar snett på folk som går ivägen för mig på tunnelbanan, har inte alls något tålamod och tänker bittra tankar.. Det här är inte jag! Hoppas att ni förstår det för jag gillar inte den här personen så jag kan inte begära att ni ska göra det..

Något väldigt tråkigt har hänt en kompis i skolan.. :( Jag tänker på dig och önskar så att det inte skulle behöva hända. Det finns egentligen inga ord som kan trösta så jag tänker inte försöka. Det kanske räcker att veta att jag finns om du behöver en kram eller bara någon som kan lyssna om du orkar prata om det.

mitt folk

Imorrn åker jag hem. Tror jag behöver komma bort lite.. Till folk som jag vet älskar mig. Som jag inte behöver tvivla på om de älskar mig..

Det är inte bra att grubbla, men ibland är det omöjligt att låta bli.

We shall overcome

Fy vilken dag jag har haft.. Verkligen allt på en gång. Vaknade fortfarande arg på killen eftersom jag la mig arg och när jag skulle ta t-banan till skolan för att sitta med ett grupparbete stannar det jäkla tåget i tunneln mellan gamla stan och t-centralen. Inte vid perrongen, i tunneln. Och där stod vi. I två timmar! Tydligen var det brand vid östermalmstorg så inga tåg fick köra vidare. Dessutom blev allt strömlöst. Efter en halvtimme får vi veta att de ska evakuera tåget, men att de skulle börja med vagn ett, längst fram. Jag stod självklart i sista vagnen. Efter ytterligare en halvtimme ser vi ut genom fönstren att människorna från tåget bakom oss började evakueras och gick förbi oss. Vi fick ingen mer information från föraren utan fick snällt stå och vänta på att något skulle hända. Tillslut, när mitt tålamod är på bristningsgränsen börjar folk att gå framåt för att få komma av. Ordningsvakter, poliser och trafikteam fanns på plats för att bistå med hjälp och såg till att alla klättrade ner på stegarna utan olyckshändelser. Det slutade med att vi fick traska på spåret tills vi nådde perrongen vid t-centralen och där fanns det flera stegar som vi fick hjälp av poliser att ta oss upp för.

Inga fick ju komma ned till perrongen från centralen eftersom det var poilsavspärrningar, så när vi från tunneln kom åkandes upp med rulltrappan stod det en folkmassa däruppe och stirrade på oss. Även filmteam fanns på plats med kameror riktade mot oss. Just då kändes det väldigt dramatiskt trots att det egentigen inte var någonting alls.

Nu ligger jag i sängen och pysslar med datorn. Jag har dragit för draperiet och rullgardinen så jag får va i fred sen när han kommer hem. Som sagt är jag fortfarande sur.

Hjärtan och drömmar

Nu har det varit alla hjärtans dag. Den var totalt oromantisk med en hejdlöst bakfull sambo.. Fast min kära Bettan kom på våffel-brunch och hon hade med sig ett mysigt doftljus och en handskriven lapp. "Ett ljus som tänds för att lysa upp vardagen, precis som du lyser upp min", stod det. Jättesött :) Vi åt våra våfflor som gräddades vid bordet med grädde och sylt för våfflor är uppbyggda av små hjärtan. Vi bakade biskvier också. Eller Sarah Bernandt-bakelser för er som kallar dem för det. De blev så himla goda!! Godare än såna man köper på caféer.. Jag la dem i en korg med ett tyghjärta och gav dem till Rilles mamma på kvällen när vi var där på söndagsmiddag. De uppskattades mycket av hela middagssällskapet :)

Och i skolan läser vi om en massa spännande sjukdomar. Men för ett tag sen drömde jag en sån fruktansvärd dröm.. Mamma hade börjat få allvarliga symtom på Alzheimers sjukdom och jag skulle röntga min hjärna i en stor magnetröntgen-apparat. Då upptäckte de att jag hade en stor knöl i hjärnan som var en snabbt progredierande Alzheimersknöl.. Jag skulle snabbt bli ett kolli och sedan dö. Lite hopblandade sjukdomar men i drömmen var det så hemskt! Och det värsta var att mamma var sjuk.. Tur att det var en dröm. Men man kan bli lite lätt hypokondrisk av att läsa om en massa hemska saker hela dagarna.

Funderar på att åka hem till Karlstad snart.. Vill kura ihop mig i mammas famn och vara glad att hon finns. Världens bästaste mamma!

Workout!

Ojoj! Jag har inte jympat på väldigt länge (vilket har märkts på ork och vikt) men idag var det dags! Jag hade anmält mig till ett baspass eftersom det var så längesedan och det räckte gott.. Jag vart rejält igång och det var så kul! Så blandad grupp det kan bli och jag tog i tillsammans med tanterna och de andra. Ska försöka boka ett pass till i övermorgon också så man kommer igång lite.

Min plan är att ta ett par baspass tills man känner sig lite starkare och sen blir det medelpass. När de känns bättre ska jag börja med spinning tror jag. Har hört att det är ett väldigt bra sätt att få upp kondisen, men så otränad som jag är nu skulle jag avlida av ett spinningpass :)

Vendredi

Gud, idag är det äntligen fredag! Hur vet jag det? Jodå, så här:

  1. Jag är mystiskt småtrött
  2. En lättnad har funnits i kroppen hela dagen
  3. Föreläsaren sa att enda möjligheten att få klassens intresse idag var att sluta tidigare
  4. Det är Let's Dance på tv4 ikväll
  5. Mallebus kommer hit på filmkväll
  6. Jag märkte när jag kom hem att jag haft på mig pyjamasshortsen under leggingsen hela dagen utan att märka något...

Knoppen behöver nog vila lite.. :)

Morötter

Gud vad jag måste ha sett underlig ut när jag gick hem förut :)
Jag gick från Sickla och det snöade/haglade/regnade så min kappa var snart alldeles täckt av blötsnö. Och håret och glasögonen med. Men det bekymrade mig inte så himla mycket för jag var så glad över mitt gymkort. Så glad att jag kom på att jag hade tv morötter i väskan sen skolan och att jag var väldig sugen på just morötter. Sagt och gjort, jag stannade till och började rota i rygsäcken efter sagda grönsaker och fick upp dem med ett triumferande leende. Sedan gick jag hem resten av vägen och knaprade på mina fina oranga morötter. Jag mötte: två barnvagnar med blöta mammor  med rynkade ögonbryn bakom, en tjockis med snabbt tempo, en ung kille med cigg i ena handen och två små mopsar i andra, och några tanter på promenad. Samtliga stirrade på mina morötter :) De var säkert avundsjuka :)

Friskis och hurtis

Nu fick det vara nog. Jag har längtat efter att träna i flera månader men känt att jag inte riktigt har haft råd med ett träningskort på Nautilus som har varit det närmaste gymmet. Så plötsligt... Ett Friskis & Svettis öppnade i Sickla! Det är typ 20-25 minuters gångväg hemifrån, 5 min med buss och det bästa av allt, det ligger på vägen till (eller från) skolan! Så idag har jag faktiskt varit och införskaffat ett årskort där. Mycket stolt och nöjd med mig själv kan jag erkänna att jag är som har gjort något så bra för mig själv. Hihi.

Idag har vi haft föreläsning om levern. (och lite om pancreas och gallblåsan också...) Detta kan tyckas vara ett lagom halvintressant ämne kanske, men föreläsaren var så otroligt mysig och rolig att vi satt på helspänn hela dagen. Han var överläkare på Ersta sjukhus och expert på julst mag/tarmsystemet. Han bröt på tyska (var från Bayern), log konstant, sa "alltså lixom" hela tiden och snubblade runt på olika saker framme vid scenen.. Söt söt söt!

Ikväll ska jag inte sova hemma.. Mystiskt va? Nä.. Jag ska sova hos Marpan som inte ville va ensam. Och Tyson!! Lillskruttplutt-hunden som blivit min bästaste hund i hela världen! Min lilla kompis :)

RSS 2.0