Jul jul strålande jul...

Nu har det varit jul igen. Och julen, varar den till påska? Nej. Så fort juldagen har passerat känns det att julen är över och det är ganska skönt. Magen tål bara en viss mängd julmat och nu vill jag inte längre höra julmusik. Men julen har i af varit härlig. Vi samlades 15 personer hemma hos moster och där var allt som vanligt. Vi åt mängder av mat, vi öppnade julklappar, vi läste juleevangeliet, vi tände ljuset som har brunnit en timme varje jul sen mamma föddes och vi skrev våra namnteckningar i den slitna lilla boken. Och vi har druckit kaffe. Som vi har druckit kaffe! Dessvärre har jag inte gjort något av det skolarbete som jag borde ha gjort, så idag åker jag hem till stockholm för att skriva lite. Detta ser jag inte fram emot direkt.. :(

Gammal vänskap rostar aldrig

Vad viktigt det är att ha riktiga vänner. En del personer träffar man kanske bara någon eller några gånger om året men det spelar egentligen ingen roll för när man väl ses är allt sig likt. I lördags kom Dråget från France till ett snöigt Sverige och jag hämtade honom med bilen vid Cityterminalen vid ett-tiden på natten. Det var så himla kul att se honom igen, är osäker på när det var vi sågs sist. Mycket hade vi att ta igen för mycket har hänt med tiden som gått. Det var skönt att bara sitta och prata med en person som redan vet mycket om en och som man har delat många upplevelser med istället för att ha ytliga diskussioner med nya människor. Missförstå mig inte nu, ibland är det jättekul att träffa nytt folk men man inser samtidigt vad viktigt det är att få prata om sitt liv med en gammal vän. Tiden gick fort men jag hoppas att vi ses snart igen.

Igår var vi hemma hos svärmor och åt kalkonmiddag med resten av familjen. Gott, trevligt, roligt och vi fick en liten julklapp vid bordet. Varsin pocketbok att läsa i mellandagarna. Fast jag fick två :) Den ena heter Ps I Love You och idag har jag läst mer än halva boken. Den är sorglig, rolig, charmig och lätt att sätta sig in i. Den får mig också att känna en stor glädje över mitt liv och över min älskling.

Men imorgon beger vi oss mot Karlstad i en liten blå bil fullastad av julklappar :)

wake up call

Idag är det första dagen på jullovet! Tralala :) Det är trevligt det.

Något som var mindre trevligt var när jag slog på MTv i morse och såg att det var en livekonsert med Backstreet Boys. Det var inga snygga, charmiga grabbar som stod på scenen. Det var fyra tunnhåriga gubbar!! HerreGUD! Brian, som var min favorit när jag var liten, hade nästan en kla fläck i bakhuvudet. AJ, som var den coola, såg knubbig ut i fejan och dessutom sjöng han dåligt. Nck såg ut som vilken 30+are som helst och Howard likaså. Det var ett rymt uppvaknade kan jag meddela. Inte nog med att kidsen runt omkring en växer upp, ens barndomsidoler gör det också! Det var så patetiskt. suck suck. De stod på scenen och körde en töntig dans fram och tillbaka och de som stod och tjoade nedanför var tanter. Tanter! Småtjejerna vet inte vilka Backstreet boys är längre..

Och ute vräker snön ner. Synd att det inte är här vi ska fira jul för då hade det varit magiskt vitt och mjukt. Fast mamma meddelade förut att det snöar i Karlstad också nu så lite vitt kanske det blir i alla fall. Hoppas hoppas. Det blir verkligen fullt hus i jul. 14 personer kommer vi att vara som ska äta julbord och öppna paket tillsammans. The more the merrier :) Det viktigaste för mig är nog ändå att jag får vara med familjen och att Rille är med.

Blåa blixtar

Måste bara berätta om en grej som hände igår. Jag hade tokstädat lägenheten inför jul hela dagen och var helt slut sent på kvällen. Rille jobbade sent eftersom det inte snöade under dagen och de behövde komma ikapp lite. Saken är att på kvällen började ju snön vräka ner här och det var storm! Jag satt uppe och väntade på honom för jag var medveten om hur väglaget såg ut. Utanför fönstret var det vitt, det gick knappt att se något och medan jag kollade ut sken hela himlen upp av en blå blixt. Vad var det tänkte jag och strax efter kom en ordentlig åskknall. Det åskade och snöstormade samtidigt! Hur coolt som helst! Jag gick fram till fönstret för att titta och då såg jag min älskling komma klivande under gatlyktorna alldeles täckt av snö och med en pälsmössa på huvudet. När han hade kommit innanför dörren och skakat av sig all snö kom ett nytt starkt blått sken och en skarp åskknall. Sen var det slut. Häftigt var det i alla fall :)

Se det snöar..

Jag är alldeles till mig! Det är vitt och kallt ute, jag har inhandlat och slagit in alla julklappar, badrummet och köket är julstädat och nu sitter jag hemma rosig om kinderna och dricker varm glögg :) Love, love, love it!

Ska snart lägga mig en stund på spikmattan.. Ryggen och nacken är helt körda och det knakar pch sprakar om mig så jag hoppas att en stund på spikarna ska göra susen.

10 dagar kvar till jul!

Svunnen kosing

Idag har allt gått åt helt fel håll. Det fanns ingen frukost hemma när jag vaknade och på tåget började jag känna mig varm och svettig. Och jag som hade min nya tröja på mig.. Knallrosa från Sisters. I skolan fick jag bara godkänt på en hel kurs och när jag åkt in till stan för att handla de sista julklapparna så sa displayen på kortdragaren "medges ej". SKIT! Jag hatar att stå i en affär och inte kunna betala för sig. Jag mumlade något ohörbart och snubblade ut från affären. Direkt hem till datorn för att kolla kontot. 1.78kr kvar!!! Vart satan har alla pengarna tagit vägen?? Och jag som bara är halvvägs igenom julklapparna :( Resten får väl tas från resekontot. Bajs. Det enda som jag kände för att göra var att krypa upp i soffan under en filt och se på sex and the city. Snart kommer i alla fall Bettan för lite julbak. Hon är sjukt bakis efter en personalfest och jag är pank. Vilket julbak det ska bli! :)

Hmpf hmpf...

Hmpf. Han kommer inte förrän imorgon. Tydligen ett missförstånd någonstans för han blev lite chockad när jag försiktigt informerade om att det är måndag imorgon och att han inta har sagt till jobbet att han blir borta.. Noll koll på veckans dagar.. Killar.. Suck..

Söndagar och framförallt söndagskvällar har jag inte någon större lust att vara ensam på.. Då börjar ju en ny vecka :/

Söndagsslapp

Söndag förmiddag, strax eftermiddag. Flera avsnitt av sex and the city har avverkats och frukost intagits. Vad ska man ta och hitta på nu? En promenix i höstvädret kanske.. Varför kan det inte ta och bli lite kallt?? Det här vädret är ju heltråkigt! Nu vet jag! Jag ska nog gå till Åhléns och handla lite ta hand om sig själv-produkter. Typ ansiktsmask, peelingkräm och dylikt. Och strumpor! Vi har ett överflöd av ena strumpan i ett par, men matchande strumpor får man leta länge efter.

Nu är armen helt bra igen. Den var rejält öm i flera dagar efter svinvaccinet och gjorde det svårt att sova. Det kanske var därför jag sov som en gris i fredags natt. Vaknade kl ett på dagen :/

Men nu tycker jag faktiskt att det ska bli skönt att få hem älsklingen igen.. Det räcker att vara borta några dagar från varandra så har man fått sin tid för sig själv. Nu längtar jag lite.. Tur att han kommer idag :)

Vovve

Gud så mysigt det är med djur! Jag skulle så gärna vilja ha en liten hund eller katt själv men åtminstonde hund är lite svårt att ha tid med just nu då jag pluggar och Kotten har fullt upp med startandet av sitt företag. Men mysigt är det. Marpan är här på tjejkväll (de andra kunde inte pga olika anledningar..) och som vanligt är lillkillen med. Inte en son alltså utan lillvovven Tyson. Chihuahua som är en lång- och korthårig blandning. Han gillar vår soffa med alla kuddar och filtar men absoluta favoriten är fårskinnsfällen från IKEA. Den är mjuk, fluffig och man kan borra ned hela huvudet och skaka om :) Och han gillar fötter..

Bild på lillknyttet kommer i ett senare inlägg.

Äntligen!

Jäss! Nu är tentan som heter Vård och Ohälsa del I (avskyvärt namn) avklarad. Eller ja, jag har skrivit den, sen får vi se om det gick bra också. Detta var omtentan för förra gången jag skulle skriva den hade jag pluggat som en tok, var förberedd till tusen.... och så åkte jag på värsta influensan dagen innan tentan.. Så denna gång kände jag inte samma sug att plugga inför den. Men jag svarade på alla frågor iaf. Tentan var 19 A4 sidor lång! Med frågor som krävde låååånga svar. Min högerhand tackar mig för att det är över.

Julklappsfronten ser ut som följer: Mamma [delvis check] Pappa [delvis check] Olle [check] Gurra [njaa.. inte klart] Rille [check] Farmor [check] Farfar [check]. Bara Gurra kvar som faktiskt inte är utklurad än.. Vad köper man till sin 17åriga lillebror? Jag har iaf köpt julklappspapper, snören, tejp och eticketter. HAHA! När jag skulle betala för kalaset och stod vid kassan och lämnade grejorna på disken så såg jag att jag stod och höll i en rulle med snöre som jag inte kände igen. Min hjärna stod på noll-läge och jag bara stirrade. -Den här ska jag inte ha, lyckades jag få ur mig. Sen insåg jag att jag hade råkat tagit en till rulle istället för en tejp. -Ska bara hämta rätt grej, mumlade jag och sprang iväg.

Dags att vila hjärnan nu ett tag :)

Nu har det hänt grejer

Jag har varit på obduktion. Ja, ni läste rätt, och jag gjorde det utan att svimma eller kräkas. Vi fick gå in i obduktionssalen som var starkt upplyst av vitt ljus och där, på en metallbår låg en kropp som såg ut som en skyltdocka. Färgen var helt onaturlig och det är jättekonstigt att se en människokropp som varken andas eller rör sig. På en sköljbänk bredvid låg alla organ som obducenten sedan började skära och klippa i. Lukten var vedervärdig men allt som allt var det spännande och intressant. Jag har också fått svinvaccin så vänstra armen är öm och domnad. Jag har fått testa att ta venprover på några av de boende och det gick rätt bra för att vara första gången. Lite svårt var det men det kommer väl efterhand.. Att ge vaccin är lättare och jag har vaccinerat hela äldreboendet nu utan tråkiga följder. En väldigt tråkig sak har hänt på praktikplatsen fick jag veta idag. Jag kan inte säga vad men det berodde enbart på en snål kärring som trodde att det var bra att kunna spara en tusenlapp på sin man. Så gick det som det gick också! Nu önskar hon nog att hon hade betalat..

Jag vet att det bara är tredje december men gud vad jag börjar längta till jul! Det är så mysigt nu! Jag har köpt en jättefin adventsstjärna från Granit att ha i fönstret och fixat en glasvas med en ljusslinga i så nu är vi ett steg närmare jul. Jag har krävt att vi ska ha en julgran i år så det är väl dags att inhandla en snart. Sen är det bara att utse ett passande hörn :)

I helgen blir det tjejkväll med sex and the city eftersom lägenheten blir helt min. Älsklingen är i Riga och spelar turnering så jag ska till systemet imorrn (efter tentan) och fylla på vinförrådet. So Long!

RSS 2.0