Börjar bli tröttsamt

Varför ska det vara så jävla svårt att höra av sig eller svara på sms? I'm just saying.. Bättra dig!

Vänskap

Och tre koppar kaffe senare.. Jag älskar långfrukostar och lata lördagsförmiddagar.. Ett riktigt långt "aaahhh" passerar läpparna när jag sträcker förnöjt på mig :)

Jag gjorde något igår som jag inte är helt stolt över.. En kompis messade när jag låg och läste ensam i den stora sängen igår natt när Rille sov borta. Hon mådde inte så bra så jag messade tillbaka. Ni killar kan verkligen vara besvärliga ibland.. Men efter lite messande fram och tillbaka la jag ner boken och hade mobilen brevid kudden för att vänta på svar från henne.. Tyvärr råkade jag somna mitt i min väntan så hon fick fortsätta med nattens våndor alldeles själv.. Inte så bra :( Fast jag hoppas att någon annan kompis som var lite mer vaken kunde hjälpa henne istället.. Hoppas.. Men det är sjukt viktigt att ställa upp för sina vänner. När en annan kompis ringde den 23:e december och bara grät var jag helt beredd att åka tillbaka till Stockholm för hennes skull och strunta helt i julfirandet med familjen. Nu löste det sig ändå när chocken hade lagt sig men ändå.. Andra gånger har man kastat sig i bilen sent och i ösregn för att hämta en annan ledsen kompis som behövde få tröst och sova på soffan.. Jag kan ju bara hoppas att någon skulle göra samma sak för mig om något skulle hända. Men det tror jag nog. Vänner ställer upp för varandra, det är det som är det fina.. Och min kotte finns alltid där för mig, det är skönt att veta :)

I'm lovin it

Fredag, helg, ledigt!!! Love it!

Kotten hade planerat att träffa några vänner så här i sista sekund så jag får ha en skön hemmakväll framför Let's dance själv. Men det är rätt skönt faktskt..

Något av det bästa med fredagar är att man inte behöver ställa klockan dagen efter och det gilla vi starkt :)
Fy vad jobbigt det är annars när den ringer tidigt på morgonen.. Jag snoozar alltid hur länge som helst innan jag orkar masa mig upp och in i duschen. Sen kan jag ju erkänna att det tar ett bra tag i duschen också innan man har blivit upptinad och vaknat ordentligt..

Etiskt dilemma

Shit vad jag har varit duktig nu! Jag och Marpan har pluggat och pluggat och pluggat hela dagen.. Och min bebiscraving fortsätter.. Idag hade vi föreläsning om prematura barn. INTRESSANT!!! Och vilka små änglar de är när de föds så där tidigt. Inte att det är att önska men de är ändå väldigt söta. Och blöjorna de får ha är typ stora som.. ja, ett glasunderlägg kanske.. Och blodtrycksmanchetten stor som ett lite större plåster..

En sak som jag har börjat fundera över pga en kompis i en jobbig situation:
Fakta enligt Unicef: I afrikanska länder söder om Sahara lever idag 22 miljoner människor med HIV. Även många barn.

Flera av dessa barn blir föräldralösa och om de har tur adopteras de bort till t.ex Sverige. Andra barn kommer till Sverige med sina föräldrar. Dessa barn behöver naturligtvis inte vara smittade, men kan vara det.. Om ett sådant barn går på dagis har de andra barnens föräldrar ingen som helst rätt att bli meddelade att barnet är smittat med HIV (om det är det alltå..).

Jag tänker bara.. När jag gick på dagis kunde det gå ganska vilt till ibland. Man slogs och rev varandra med naglarna om man blev riktigt oense. Då kan det lätt bli sår.. Förstår ni vart jag vill komma? Föräldrarna får då inte veta att deras barn riskerar att bli smittade med HIV-viruset..

Såklart är det en fråga om integritet och sekretess. Och etik.. Men jag kan också förstå att min kompis är orolig för sina barn... Naturligtvis är det ju en stor majoritet som inte är smittade och risken gäller ju verkligen inte bara barn från södra Afrika men det var det just denna situation handlade om..

Ibland är det svårt att avgöra vad som är det etiskt riktiga i olika situationer, det är iaf ett som är säkert..

Bebis

Nejdå, jag väntar inte någon. Men gud så sugen jag blev efter dagens föreläsningar. Vi har i flera dagar pratat graviditeter och så och idag var det förlossning på schemat. Inte så mysigt men intressant.. Vi fick också se en film och när bebisarna ploppade ut i slutet av filmen och föräldrarna grät av glädje kunde inte jag hålla tårarna tillbaka. Jag vill också ha en sån där liten rosa plutt att hålla i famnen och snosa på! Så underbart!! Att vänner håller på och knoppar av sig späder också på min längtan... Synd att Kotten inte vill ha en på flera år :/
Fast i ärlighetens namn är det nog bäst att vänta ett tag.. Jag har ju flera år kvar i plugget och han startar upp ett aktiebolag.. Inte världens bästa tajming direkt.. Men längta kan man ju göra :)



Älskar dig

Vad det värmer i hjärtat att höra "Jag började sakna dig" när man kommer hem efter en hård dag :D

Älskar dig!



..      ..
.   .   .   .
.   .   .
.   .
.



Gäsp

Trött så trött...

Trodde nästan att något var fel så mycket som jag gäspade på väg in till skolan i morse. Och när jag satt med Manda innan föreläsningen började. Men det slutade faktiskt efter ett tag. Jag avskyr när man gäspar och gäspar och ändå känns det som att man inte riktigt får luft. Som att man vill gäspa ännu djupare liksom.

Terminsstarten kändes annars bra. Vi har mist en gruppmedlem men fått två nya. Det blir kul :) De verkar trevliga. Lite synd att några nya studenter snodde vår gruppbokstav. Vi är inte längre A, utan H. Men ett tag såg det ut som att vi inte skulle kunna få ihop alla oss i samma grupp alls så vi får väl vara nöjda över det iaf.

Vi fick bla se filmen "Kärlekens Mirakel" av Lennart Nilsson. Ni vet, den när han har lyckats filma befruktningsögonblicket och sedan filmat inuti mammans mage under hela graviditetsförloppet. Det är en helt otrolig film och jag satt typ och gapade av förundran hela tiden. Det var så coolt!! I morrn fortsätter vi på samma tema.

Biskvi

Jag har en liten hemlighet..

Jag tycker faktiskt att det kan vara ganska underhållande att kolla på Paradise Hotel. Det är något med att kolla på snygga människor utan hjärna som häller i sig sprit och hamnar i jättebråk om någon värdelös struntsak. Det är avkopplande helt enkelt :)

Men imorrn blir det inte så avkopplande direkt. Termin tre börjar på sjuksyrreprogramet och den börjar verkligen med full fart. Vi går till fyra varje dag och har föreläsningar hela tiden :s Fast ämnet är gynekologi, förlossningar, sexuellt överförbara sjukdomar och neonatalogi och det ska bli spännande att läsa om. Iaf skiljer det sig lite från att läsa om gamlingar..

I flera dagar har jag gått och varit sugen på en biskvi. Riktigt enormt sugen. Vi var och pantade lite flaskor och burkar på Willy's förut och passade på att handla lite. De hade slut på biskvier!! Jag blev så besviken att vi helt enkelt fick åka till Ica Kvantum och gå till bageriet de har där. Lyckan var stor när jag fick syn på extra stora biskvier!! :D

My God vad det lät som att mitt största bekymmer i livet är biskvier.. Det är det inte.
Det är alltid jobbigt när bra vänner har det tufft.

Blä och Aj

Gud vad jag var sugen på kinamat igår. Det var som en riktig craving, jag såg goda friterade kycklingbitar framför mig, doppade i härlig currysås. Jag lyckades övertala Kotten till att kinamat var precis vad vi behövde till fredagsmat så vi åkte till Sjöstan och hämtade. Vilken besvikelse! För det första glömde de att ge oss ris! För det andra var det inte gott och för det tredje var mina efterlängtade friterade bitar stenhårda och smakade skumt. Det dröjer nog ett tag innan vi köper kinamat igen :(

På dagen innan kände vi att det var dags att testa skridskorna som låg i en låda i vårat sängförråd. Vi gick ner till Järlasjön som har ett fint och långt spår upplogat och snörade på oss. Jag började med långfärdsskridskorna medan Rille tog hockeyrören och efter ett varv bytte vi. Långfärdarna var jättekul att åka på men hockeyrören var en katastrof! De var alldeles för stora så jag bara halkade runt i dem och åkte praktiskt taget på lädret. Och jag som ändå har åkt skridskor mycket och anser mig klara av det ganska hyfsat. Efter ett varv med dem på hade jag så ont i fötterna att jag nästan blev av med tänderna i min tandgnisslan. Aldrig mer! Fast jag ska nog köpa mig ett par långfärdare..

I kväll hyr vi film och testar lite japanskt. Vi orkar inte riktigt laga mat själva :p

Säg

Vad är det som händer?
Jag fattar ingenting. Ställer frågor men får inga svar, bara undvikanden.
Är det jag som är dum i huvudet som inte fattar, som inte förstår det som säga mellan raderna?
Kan göra någonting? Ändra den jag är? Jag kan ju inte vara någon annan än mig så snälla berätta.

Roomservice

Kl. 20.00 är det säsongspremiär för Roomservice på kanal 5! Skall icke missas. Ses helst tillsammans med en halv mango och en kopp te.

Puss och kram

Senaste nytt

Idag har det varit en lagom ansträngande dag. I skolan gjorde vi klart arbetet och dagen gick mest ut på att klippa, klistra och dekorera med glitter i olika färger. Vid lunch åkte jag med Marie och Hettan hem till Spånga och den lokala thaien. Gött! Fy fan vad jag har varit less ett tag. Bara kämpat på utan att känna sig riktigt glad. Inte ledsen men bara blank liksom. Utan känslor. Fast det var kul att åka skidor i Hovfjället. Jag var bättre på skidorna än jag mindes och vi åkte mest i röda och svarta backar. Fort gick det och svettigt var det men så otroligt kul! Tre hela dagar tillbringades i backen och efter det var mina underben lite lagom blå och smärtsamma. Nu är jag sugen på att åka igen så fort som möjligt så det är tur att vi nästan bor granne med Hammarbybacken :) Ska nog ta och önska mig ett eget set med slalomskidor och pjäxor i 25-års present i april.

Nästa vecka är jag ledig hela veckan (och Rille med) och veckan efter det börjar termin 3. Det kommer att handla mycket om gynekologi och urologi, förlossning och lite annat. Jag ser fram emot att sitta i skolbänken igen med en stor kaffe i handen och pennan i högsta hugg. Det känns som att livet blir lite mer strukturerat då. Fan, sen till sommaren har jag läst klart halva utbildninen! Det är lite galet vad snabbt det går.

Rille och jag pratar lite om att åka utomlands men det lär väl ta sin lilla tid som vanligt. Jag ska i alla fall dra till Kreta en vecka i sommar med tjejerna. Ligga på stranden eller vid poolen med en ananasdrink i ena handen och en bra bok i den andra. Det är livet det!

Nu suktar jag efter nya kläder och snygga high heels ;)
Puss och kram

RSS 2.0